İzmitten kısa kısa

İzmitten kısa kısa -TEMAdan Belediye Başkanı Doğana teşekkür belgesi


KOCAELİ (A.A) - Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), örnek çevre çalışmalarından dolayı İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğana teşekkür belgesi verdi.
     TEMA Vakfı Kocaeli Başkan Yardımcısı Gülay Kurt ve yönetim kurulu üyeleri Doğanı ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Doğan, erozyonla mücadele konusunda TEMA Vakfı ile ortak projeler yürüttüklerini belirterek, 4 yılda rekor sayılabilecek 120 park yaptıklarını söyledi.
     Parklardaki yeşil alan miktarını artırdıklarını anlatan Doğan, şunları kaydetti:
     İzmit Belediyesi olarak Türkiye çapında örneği olmayan eko parkı hayatı geçiyoruz. Atık toplamada öncü belediyelerin başında geliyoruz. Yeni yapılacak inşaatlarda atık yağ sistemini zorunlu hale getirdik. İzmit Belediyesi çevre dostu belediyedir. Türkiyenin doğal güzelliklerini korumak için hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren TEMA, ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşları arasındadır.
     Böylesine önemli bir görevi sosyal sorumluk anlayışı ile üstlenen TEMAnın değerli yönetici ve üyelerine teşekkür ediyor, ortak çalışmalarımızın devam edeceğini belirtmek istiyorum.
     TEMA yetkilileri de Doğanın İzmitteki yeşil alanların artırılmasına büyük katkısı olduğunu ifade ederek, teşekkür belgesi verdi.
    
     -Akmeşede tarihi çeşme restore edilecek-
    
     İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Akmeşede bulunan yaklaşık 2 asırlık çeşmenin restore edileceği bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, İzmite 20 kilometre uzaklıktaki Akmeşe ile özdeşleşen ve beldenin merkezinde bulunan tarihi çeşmenin onarımı için 13 Şubat Çarşamba günü ihale yapılacağı belirtildi.
     Halk arasında ışık çeşmesi olarak bilinen, 1800lü yıllarda yapılan çeşmenin onarımı için Anıtlar Yüksek Kurulundan gerekli izinlerin alındığı ifade edilen açıklamada, restorasyon ihalesine alanında uzmanlaşmış kuruluşların katılabileceği açıklandı.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İzmitten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER