İzmit Belediyesinden kısa kısa

İzmit Belediyesinden kısa kısa -Asansör firmaları belediyede toplandı


KOCAELİ (A.A) - İzmitte faaliyet gösteren asansör firmalarının yetkilileri, İzmit Belediyesinde bir araya gelerek asansör denetimleriyle ilgili görüş bildirdiler.
     Toplantının ev sahipliğini İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yaptı. Toplantıya İmar ve Şehircilik Müdürü Reyhan Erbayrak ve teknik personel ile asansör firmalarının yetkilileri katıldı. Toplantıda asansör bakım ve işletme yönetmeliği, asansör yıllık kontrollerinin nasıl yapılacağı ve karşılaşılan sorunlar konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının asansör yıllık kontrol faaliyetlerinde görev alacak A Tipi muayene kuruluşlarınca uyulacak usul ve esaslara dair tebliğin de tartışıldığı toplantıda, İzmit sınırları içerisindeki tüm asansörlerinin kontrollerinin yapılması konusundaki planlamalar ve karşılaşılan sıkıntılar da masaya yatırılıp çözüm yolları arandı.
    
     -Mahalleye istinat duvarları-
    
     İzmit Belediyesi bazı mahallelere istinat duvarları yaptırdı.
     İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce, Gündoğdu Kayapınar Sokakta 15 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğinde, Molla Recep Sokakta da 2 ayrı yerde 30 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapıldı.
     Belediye yetkilileri, çalışmaların tamamlandığını betondan yapılan istinat duvarları sayesinde bölgedeki heyelan endişesinin tamamen ortadan kalktığını söyledi.
    
     -Adliye Parkı kiraya verildi-
    
     İzmit Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Adliye Sarayı yanındaki parkın çay bahçesi, kiraya verildi.
     Çevre düzenleme çalışmaları önümüzdeki günlerde tamamlanacak park içindeki büfe ve çay bahçesi olarak kullanılacak 88 metrekarelik yapı için açılan ihalede bir firma aylık kirası 3 bin 400 TLye kazandı.
     Adliye Sarayı Parkındaki büfe ve çay bahçesini 3 yıllığına kiralayan firma kira bedelini peşin verecek. Park önümüzdeki ay hizmete açılacak.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Belediyesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER