İzmit Belediyesinden kısa kısa

İzmit Belediyesinden kısa kısa -İzmit Belediye Başkanı Doğan, pazar yerinin inşaat çalışmalarını inceledi


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yeni yapılan kapalı pazar yerinin inşaat çalışmalarını inceledi.
     Doğan, Kuruçeşmede inşaatı devam eden pazar yerini inceledikten sonra yaptığı açıklamada, pazar yeri tamamlandığında İzmitin modern bir pazar alanına kavuşacağını belirterek, halkın alışveriş ihtiyacını rahat bir şekilde karşılaması ve pazarcı esnafının modern koşullarla hizmet vermesi adına kapalı pazar projelerini çok önemsediğini ve yakından takip ettiğini söyledi.
     Kuruçeşmede yapılan kapalı pazar alanının pek çok ihtiyaca cevap verecek şekilde planlandığını vurgulayan Doğan, gelecek günlerde hizmete açılacak olan pazar alanının üzerinin kapalı ve yanlarının açık olacağını kaydetti.
     Doğan, pazar yerinin içinde çocuk bakım odası, tuvalet, ibadethane, çay ocağı ve sosyal tesis olacağını dile getirerek, İzmitlilerin her şeyin en iyisine layık olduğunu ve İzmitlilere yakışır bir pazar yeri olacağını ifade etti.
     Pazar geleneğinin toplumun sosyal toplanma mekanları arasında önemli bir yer tuttuğuna dikkati çeken Doğan, Ancak, yeni pazar anlayışında esnafa tente kurdurmak ya da yağmurda, çamurda alışveriş yaptırmak gibi bir uygulamayı düşünemeyiz. O nedenle kapalı pazarlar yaparak çağımıza yakışan bir hizmeti esnafımıza ve vatandaşımızın ayağına getiriyoruz dedi.
    
     -Kentin çeşitli yerlerine atık makineleri yerleştirildi
    
     İzmit Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, çalışmalar için kentin çeşitli yerlerine pil ve kullanılmış yağlar için atık makineleri konulduğunu belirtilerek, atık yağ ve pil makinelerinden Alikahya Hizmet Binası, Yahya Kaptan Hanımeli Kurs Merkezi, Çukurbağ Kurs Merkezi, İzmek, Yenidoğan Kurs Merkezi, Bahçesaray Evleri, Kentsa Sitesi, Umutkent, Outlet Center, Kaymakamlık binası ve Belsa Plazaya konulduğu kaydedildi.
     Atık makinelerine yağ ve pil koyanlaron puan kazandığına dikkat çekilen açıklamada, kazandıkları puan karşılığında da İzmit Belediyesi tarafından bu kişilere, sinema, tiyatro bileti, kitap ve fidan hediye edileceği ifade edildi.
     Açıklamada, şimdiye kadar 80 adet sinema bileti, 82 adet tiyatro bileti, 400 adet hikaye kitabı ve 75 adet fidan dağıtıldığı anlatılarak, şu ifadelere yer verildi: Bu arada Yahya Kaptan İlköğretim Okulu 4-F sınıfı öğrencisi Gamze Burcu Özer de 4 bin adet pil ve 5 litre bitkisel atık yağ karşılığında çok sayıda hikaye kitabı kazandı. Son bir ayda atık makineler sayesinde 580 kilo pil ve 980 litre atık yağ toplandı.
    
     -Yenişehir Spor Tesisi törenle açıldı
    
     İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan Yenişehir Spor Tesisi düzenlenen törenle açıldı.
     Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Doğan, İzmitin spor konusunda çok zengin bir şehir olduğunu ve yıllardır spora verdikleri katkıların bugünlere gelinmesinde büyük katkı sağladığını söyledi.
     Sporun sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde en önemli güç olduğuna dikkati çeken Doğan, İzmit Belediyesi olarak her zaman kent sporunun gelişimine katkı sağladıklarını ve bunun böyle devam edeceğini kaydetti.
     Doğan, yapılan çalışmaların bugün için yapılan değil gelecek için yapılan yatırımlar olduğunu dile getirerek, Bugüne kadar 15in üzerinde tesisi kulüplerimize hediye ettik. Daha da önemlisi Türkiyede amatör spora yapılan en büyük yatırım olan Cephanelik Spor Kompleksini şehrimize kazandırdık. Biz sporcularımızın bu konudaki çalışmalarına destek verirken onlardan sadece başarı bekliyoruz dedi.
     Törene, Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Belediyesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER