İzmit Belediyesinden kısa kısa

İzmit Belediyesinden kısa kısa -İzmitte öğrencilere bisiklet sürme eğitimi veriliyor


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Haydi çocuklar bisikletle okula projesi kapsamında, öğrencilere bisiklet sürme eğitimi veriliyor.
     Belediyeden yapılan açıklamada, İzmit Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaokul 1. sınıf öğrencilerine, bisiklet sürme eğitimi verildiği bildirildi.
     Yahya Kaptan Mahallesinde gerçekleştirilen eğitimlerin, Hanımeli Kültür Merkezindeki Bisiklet Eğitim Pistinde yapıldığı kaydedildi.
     Proje kapsamındaki eğitimlerde öğrencilere, teorik ve uygulamalı olarak bisiklet kullanma kuralları anlatıldığına değinilerek, eğitimlerin uzman eğitimciler tarafından verildiği belirtildi.
    
     -İzmit Belediyesinin üst yapı hazırlıkları devam ediyor-
    
     İzmit Belediyesi tarafından Alikahya, Yenişehir ve Yeşilova Mahallelerinde yapılan üst yapı çalışmaları sürdürülüyor.
     İzmit Belediyesinden yapılan açıklamada, Alikahya, Yenişehir ve Yeşilova Mahallelerindeki cadde ve sokaklarda parke ve bordür tamiratlarının yapılacağı bildirildi.
     İhalelerin 1 Kasım tarihinde gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, ihalelerin detaylı bilgilerinin Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden veya Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ihale biriminden öğrenebileceği kaydedildi.
     Açıklamada, 7 bin metre kilitli parke, 5 bin metrekare tuğla parke, 2 bin metrekare bordür döşeme ve 8 bin 910 metrekare kaldırımın sökülmesiyle ilgilenen firmaların, gerekli evrakları Fen İşleri Müdürlüğünden alabilecekleri belirtildi.
    
     -İzmitte çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor-
    
     İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçedeki 52 mahallede bulunan çöp konteynerlerini dezenfekte ediyor.
     İlçede bulunan 52 mahalledeki 5 binden fazla çöp konteynerinin sıcak havalarda koku ve bakteri oluşmasını önlemek amacıyla dezenfekte ediliyor.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Şener, konteynerlerin özel araçla yıkandığını belirterek, Belirli bir program çerçevesinde özel aracımız mahallelere giderek çöp konteynerlerini bulundukları yerde yıkıyor, ilaçlama yapıyor. Böylece yıkamayla bu kirliliğin önüne geçilmiş oluyor dedi.
     Şener, vatandaşların çöp konteynerlerini kullanırken duyarlı olmaları gerektiğini kaydetti.
    
     -İzmit Belediyesinden personeline teknik eğitim-
    
     İzmit Belediyesi tarafından, taşınır malların kayıt işlemlerinin uygun bir şekilde kayıt yapılabilmesi için belediye personeline eğitim verildi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, belediyeye bağlı müdürlükler tarafından yürütülen taşınır malların kayıt işlemlerindeki eksiklik ve hataların giderilmesi için bilgilendirme toplantısının yapıldığı kaydedildi.
     Yetkililer, gerçekleştirilen eğitim toplantıları sayesinde, Taşınır Mal Yönetmeliğine uygun bir şekilde satın alınan malların, SAYSIS üzerinden kayıt yapılması ve demirbaş, zimmet kayıtlarındaki yanlışlıkların önüne geçilmesinin amaçlandığı bildirildi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Belediyesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER