İzmit Belediyesinden kısa kısa

İzmit Belediyesinden kısa kısa -Belediye Başkanı Doğan, Şehit Polis Volkan Sabaz İlkokulunu ziyaret etti


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Şehit Polis Volkan Sabaz İlkokulunda veliler ve öğretmenlerle biraraya geldi.
     Doğan, burada yaptığı konuşmada, eğitime her zaman destek verdiklerini belirterek, birinci derece sorumluk alanlarında olmamasına rağmen Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürekli olarak okulların eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını söyledi.
     Şehit Polis Volkan Sabaz İlkokulunun yeni bir okul olduğunu ancak bazı eksikleri bulunduğuna dikkati çeken Doğan, eksikliklerin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
     Doğan, okulun kısa bir süre sonra eksiksiz hale geleceğini vurgulayarak, Eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. İzmit Belediyesi olarak çok amaçlı bir salon yapacağız, öğretmenlerimizin ihtiyacı olacak bazı malzemeleri temin edeceğiz ve okulumuz bahçesine bahçe satrancı yapacağız. Kütüphane ve satranç odaları temin edilirse araç gereçleri belediye olarak karşılamaya hazırız diye konuştu.
     İlkokul müdürü Necmettin Türkmen ise okulun yeni binada eğitim ve öğretim dönemine başladığını hatırlatarak, çocuklara daha modern ve teknolojik yeniliklerle eğitim verme gayreti içinde olduklarını ifade etti.
     Velilerle kenetlenerek okulun fiziki şartlarındaki eksiklikleri tamamlamak için uğraştıklarını anlatan Türkmen, çok iyi ve azimli bir öğretmen kadroları bulunduğunu bildirdi.
    
     -Geri dönüşüm çalışmaları-
    
     İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, her ay 500 ton ambalaj atığı topladıklarını bildirdi.
     Açıkgöz, yaptığı yazılı açıklamada, geri dönüşümde Türkiyeye örnek olacak çalışmalar yaptıklarını belirterek, geri dönüşüm çalışmalarını Türkiyede ilk başlatan ve önemli adımlar atan belediyelerin başında geldiklerini vurguladı.
     Geri dönüşüm çalışmaları sayesinde ülkenin kıt olan kaynaklarını tekrar ekonomiye kazandırdıklarını kaydeden Açıkgöz, şunları belirtti:
     İzmitte ayda ortalama 500 ton ambalaj atığı topluyoruz. Bu da her ay 8 bin 500 yetişmiş ağacın kurtarılması demektir. Kentin dört bir yanına bin 400 geri dönüşüm konteyneri yerleştirdik. Başta öğrenciler olmak üzere toplumun her kesiminden büyük destek görüyoruz. Hedefimiz, ayda 700 ton ambalaj atığı toplayarak bunu ekonomiye geri kazandırmaktır.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İzmit Belediyesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER