İZTB Meclis Toplantısı

İZTB Meclis Toplantısı -Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli: VOBun ilk başkanının kurumun mevcut değerini yaralamaya ve zedelemeye dönük aslı olmayan açıklamalar yapmasını kınıyorum


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Borsası (İZTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsasının hassas bir dönemden geçtiğini belirterek, VOBun ilk başkanının kurumun mevcut değerini yaralamaya ve zedelemeye dönük aslı olmayan açıklamalar yapmasını kınıyorum dedi.
     Borsa meclis toplantısında konuşan Kestelli, İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında İMKB ile birleştirilmesi yönünde tartışmaların sürdüğü VOB ile ilgili stratejik bir dönemin yaşandığını ifade etti.
     Konuşmasında VOB Kurucu Başkanı ve İzmir Ticaret Odasının eski başkanı olan Tuğrul Yemişçiyi eleştiren Kestelli, Kurum, bu kadar önemli bir süreçten geçerken VOBun ilk başkanının televizyon kanallarına çıkıp kurumun mevcut değerini yaralamaya ve zedelemeye dönük aslı olmayan açıklamalar yapmasını kınıyorum. VOBu ve İzmiri savunduğumuz için bize şehir milliyetçiliği yapıyorlar diyen Sayın Başkana bu kentten milletvekili seçildiğini hatırlatmak isterim dedi.
    
     -Pamukta üretim düşüyor-
    
     Meclis toplantısı öncesi düzenlenen meslek komiteleri ortak toplantısında ise pamuktaki üretim düşüşü tartışıldı.
     Borsa Başkan Yardımcısı Barış Kocagöz, pamuğun maliyetinin 1,90 kuruş, devlet destekleriyle fiyatın ise 1,89 lira olduğunu belirterek bu ortamda üretim artışı beklemenin mümkün olmadığını ifade etti.
     Kocagöz, Bu sene pamuk ekili arazilerde yüzde 25 azalış yaşadık. Eğer fiyatlar böyle giderse gelecek yıl bir yüzde 25 daha azalacak. Pamuk üretiminde yine 480-500 bin tonlara döneceğiz. Yine 800-900 bin ton pamuk ithal edeceğiz ve yabancı ülkelerin üreticilerinin ceplerine dolarları göndereceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ali Korkmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber İZTB Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER