Jandarmadan sürücülere kask, reflektör ve tepe

Jandarmadan sürücülere kask, reflektör ve tepe lambası


MERSİN (A.A) - Erdemli Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Çeşmeli beldesinde motosiklet ve traktör sürücülerine yönelik eğitim semineri düzenledi. Eğitim sonrası ise motosiklet sürücülerine kask, traktör sürücülerine ise reflektör ve tepe lambası dağıtıldı.
     Erdemli Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Orhan Baş, eğitimdeki konuşmasında, kask kullanımının önemine dikkat çekti.
     Türkiyede trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısında hızlı bir yükseliş olduğunu ifade eden Baş, ilçede son bir yıl içinde 788 trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda 22 kişinin öldüğünü, 997 kişinin ise yaralandığını vurguladı.
     Türkiye geneline bakıldığında Erdemlide meydana gelen kazaların azımsanmayacak kadar çok olduğunu anlatan Baş, kask kullanmayan motosiklet sürücülerinin kazalarda önemli ölçüde zarar gördüğünü gözlemlediklerini, bu yüzden ilçede kask kullanımını artırmak istediklerini kaydetti.
     Baş, bu kapsamda motosiklet sürücülerine kask, traktör sürücülerine ise reflektör ve tepe lambası dağıtacaklarını dile getirerek "Bölgede meydana gelen kazalardan yüzde 37sine motosikletler karışmış. Motosikletin de bir trafik aracı olduğunu kavrayıp çocuklarımıza da öğretebilirsek daha az kazaların olmasını sağlamış olacağız" dedi.
     Baş, eğitimlerin ardından 100 motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsüne kask, 60 traktör sürücüsüne tepe lambası ve reflektör dağıttı.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Jandarmadan sürücülere kask, reflektör ve tepe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER