Japonlar, Darendede rafting keyfi yaşadı

Japonlar, Darendede rafting keyfi yaşadı -Malatya Valiliğinin daveti üzerine kente gelen Japon tur operatörleri ve turizm yazarları, Darende ilçesindeki tarihi ve turistik mekanları gezip Tohma Kanyonunda rafting yaptı


MALATYA (A.A) - Malatya Valiliğinin daveti üzerine kente gelen Japon tur operatörleri ve turizm yazarları, Darende ilçesindeki Tohma Kanyonunda rafting yaptı.
     Japon heyet, Malatya gezileri çerçevesinde, turizm potansiyeliyle ön plana çıkan Darende ilçesine geldi. Kaymakam Mehmet Aktaş tarafından karşılanan heyet, rehberler eşliğinde Darendenin tarihi, doğal ve turistik mekanlarını gezdi.
     Japon konuklara ilçe hakkında bilgiler veren Aktaş, Burası Malatyanın en gözde yerlerinden birisi. Pek çok tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Umarım keyifli bir gezi olur. Her zaman dost ve kardeş ülke olarak gördüğümüz Japon halkını Türkiyede, Malatyada ve özellikle Darendede ağırlamaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Çalıştığınız basın kuruluşlarında Darendemizi de en güzel bir şekilde anlatarak ilçemizi Japonyadan geleceklere önereceğinize inanıyorum diye konuştu.
     Somuncu Baba Külliyesi, Kudret Havuzu ve Günpınar Şelalesini gezen Japon heyet, Tohma Kanyonunda rafting yapmanın heyecanı yaşadı. Heyette yer alan Nishinippon Gazetesi Yazarı Tokonomı Naoko, raftingin beklediğinin üstünde keyif verici bir aktivite olduğunu söyledi.
     Rafting sırasında şelalenin altında geçmenin ilginç olduğunu belirten Naoko, Japonyada bir şelalenin altında durmak, kendini eğitmek anlamında manevi bir hava anlamına gelir. Böylesine büyüleyici ve güzelliklerle dolu bir yerde sportif bir aktivite sırasında bunu yaşamaktan da mutlu olduk. Darendeyi dünya cenneti olarak yazıp halkımızın ve insanların tanımasını sağlayacağım diye konuştu.
     Japon Hava Yolları Turizm Yöneticisi Morita Koji ise kolay olarak düşündüğü raftingin kendilerine heyecan dolu bir macera yaşattığını belirtti. Malatyanın yemeklerini de çok beğendiklerini ifade eden Koji, yörede atmosferin harika olduğunu ve Darendede gezip görülecek çok şey olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Japonlar, Darendede rafting keyfi yaşadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER