Kabağa en iyi şekli vermek için

Kabağa en iyi şekli vermek için yarıştılar -Sakaryada düzenlenen Bal Kabağı Festivali kapsamında aşçılar, kabaklara bıçaklarla şekil vererek hünerlerini sergiledi -Sakarya Turizm Platformu Başkanı Mahmutoğulları: -Yarışmayla


SAKARYA (A.A) - Sakarya Turizm Platformunca alışveriş merkezinde düzenlenen yarışmaya katılan aşçılar, kabaklara şekil vererek hünerlerini sergiledi.
     Ada Alışveriş Merkezinde yapılan Bal Kabağı Dekor Sanatı Yarışmasına çeşitli illerden 11 aşçı katıldı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan yarışmada aşçılar bıçak, çubuk ve kürdanlarla bal kabağından en güzel dekoru oluşturmaya çalıştı.
     Sakarya Turizm Platformu Başkanı İhsan Mahmutoğulları, gazetecilere yaptığı açıklamada, bal kabağının yeterince tanınmadığını söyledi.
     Yarışmayla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek bir çalışma yapıyoruz diyen Mahmutoğulları, Kabağın sadece bir tatlıdan ibaret olmadığını ve 57 farklı ürün yapılabildiğini anlatmaya çalışıyoruz ifadesini kullandı.
     Mahmutoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bursada kestane, Malatyada da kayısı ön plana çıkıyorsa biz de bunu bal kabağında gerçekleştirmeye çalışacağız. Şehrimize gelen tur operatörlerine tanıtmak istiyoruz. Tanıtımın Sakaryanın çiftçisine de çok yararı var. Bu şekilde kabak ihraç eden bir kent haline geleceğiz. Hem tarıma hem de ekonomiye katkısı olacak.
     Jüri üyelerimizin çoğu da uluslararası yarışmalara katılıyor. Burada temel amaç uluslararası düzeyde tanıtım.
     Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Esat Özata ise bal kabağı üzerine yaptıkları motiflerle sanat eseri oluşturduklarını anlattı.
     Yarışmanın Türkiyede ilk defa yapıldığına dikkati çeken Özata, gelenekselleştirmeyi istediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Salih Eren - Çağrı Turgut - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kabağa en iyi şekli vermek için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER