Kadın çiftçiler, Eskişehirde yarıştı

Kadın çiftçiler, Eskişehirde yarıştı -Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 10. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışmasında Eskişehirin mahalle ve ilçelerinden 14 kadın çiftçi, bilgilerini ya


ESKİŞEHİR (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce bu yıl onuncusu gerçekleştirilen, Kadın çiftçiler yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışmasının il finalinde, Eskişehirin ilçelerinden 14 kadın çiftçi birincilik için yarıştı. Yarışma sonunda 140 puanla Tepebaşı Belediyesinden Reyhan Gümüş birinci oldu.
     Yarışma öncesinde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, tarım sektöründe en çok kadınların emeği olduğuna dikkati çekerek, yapılan bu tür organizasyonların kadınların kendilerini geliştirmeleri açısından önemli olduğunu bildirdi.
     Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Çankaya da yarışmanın ilk kez 2004 yılında, kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilere götürülen eğitim, yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla 81 ilde düzenlendiğini anlattı.
     Kadınlarımız, aile düzeni, bütünlüğü, huzur ve mutluluğunun arkasındaki gizli güçtür diyen Çankaya, şöyle devam etti:
     Bildiğiniz üzere, kırsal alanda yürütülen tarımsal etkinliklerin büyük bir kısmı önemli ölçüde kadınlarımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla kadınlarımızın tarım teknikleri konularında eğitilmeleri, tarımsal üretimin arttırılması, nüfusun dengeli ve yeterli beslenmesi, kaliteli üretim ve ihracatın arttırılması açısından büyük önem taşımaktadır. İl müdürlüğümüzce son 6 yılda kadınlara yönelik birçok faaliyet düzenlenmiştir. Kadına yönelik eğitim çalışmalarımız sonucunda ülkemizde ilk defa Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde, üyeleri tamamen kadınlardan oluşan 2 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulmuş ve başarılı kooperatiflerimiz arasındaki yerini almıştır.
     Konuşmaların ardından Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Ahmet Köksal, Gürsoy Çelikkan ve Cevdet Piların jüri üyeliğini yaptığı yarışma da, Tepebaşı, Odunpazarı, Alpu, Çifteler, Beylikova, Günyüzü, Han, İnönü, Mihalgazi, Mihalıççık, Sarıcakaya, Seyitgazi, Sivrihisar ve Mahmudiye ilçelerinden 14 kadın çiftçi, her biri 10 puan olan 15 soruyu yanıtlamak için ter döktü.
     Yarışma sonunda 140 puanla Tepebaşı İlçesinden Reyhan Gümüş birinci olurken, Çifteler ilçesinden Sibel Şenel 130 puanla ikinci, Sivrihisar Emel Yaşar Masatoğlu 120 puanla üçüncü oldu.
     Birinci olan Gümüşün , Ankara ilinde yapılacak olan Bölge finalinde Eskişehiri temsil edeceği ve yarışmadan önce kendisine bir proje hazırlanacağı belirtildi.
     Gümüşün bölge finalini kazanması halinde ise Balıkesirde yapılacak Türkiye Finaline katılmaya hak kazanacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kadın çiftçiler, Eskişehirde yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER