Kadın çiftçiler yarıştı, eşleri destekledi

Kadın çiftçiler yarıştı, eşleri destekledi


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışmasında, kadın çiftçiler yarıştı, eşleri, çocukları, akrabaları ve yakınları destekledi.
     Silifke Belediye Kültür Merkezi salonunda yapılan yarışmanın finaline Çaltıbozkır, İmambekirli, Kırtıl, Bahçe ve Sömek köyleri ile Atayurt beldesinden 6 yarışması katıldı. Jüri üyeliğini Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarının yaptığı yarışmada kadın çiftçilere tarım ve hayvancılık konularında 15 soru soruldu.
     Sorulan 15 soruya doğru cevap verip 150 puan alan Çaltıbozkır köyünden Emine Taşkaya birinci, 140 puan alan Kırtıl Köyünden Melek Bal ikinci, 120 puan alan Bahçe köyünden Necla Çalıklı üçüncü oldu. Birinci olan yarışmacı Mersin il finalinde Silifkeyi temsil etme hakkı kazandı.
     Dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi.
     Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, yaptığı konuşmasında, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2004 yılından beri düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışmasının bu yıl ilk defa ilçe finali yapıldığını kaydetti.
     Yarışmanın 81 ilde düzenlendiğini, illerde birinci olan kadınların bölge finalinde yarışıp birincilerin Türkiye finalinde katıldığını ifade eden Süngü, Türkiyede ilk üç dereceye giren kadın çiftçilerimiz projelerine 40 bin TLye kadar destek alabilmektedir dedi.
     Süngü, yarışmanın amacının kadın çiftçilerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerin performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve girişimcilik ruhunu aşılamak olduğunu söyledi.
     Yarışmanın birincisi Emine Taşkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm sorulara doğru cevap vererek birinci olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
     Mersinde yapılacak il yarışmasında ilçeyi en iyi şekilde temsil edeceğini anlatan Taşkaya, yarışmaya hazırlanmasında kendisine destek olan eşine, ailesine ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiğini kaydetti.
     Emine Taşkayanın eşi Durhasan ise, Her başarılı kadının arkasında mutlaka eşi vardır. Eşimin bu yarışmada birinci olmasından dolayı çok mutlu ve gururluyum dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadın çiftçiler yarıştı, eşleri destekledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER