Kadına yönelik şiddete halaylı protesto

Kadına yönelik şiddete halaylı protesto -Adıyamanda bir grup kadın, kadına yönelik şiddeti halay ve zılgıtlarla protesto etti


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda bir grup kadın, kadına yönelik şiddeti One Billion Rising/Bir milyar ayaklanıyor etkinliği kapsamında halay çekerek protesto etti.
     Adıyaman Kadın Platformunun öncülüğünde düzenlenen etkinlik kapsamında Adıyaman Demokrasi Parkında toplanan kadınlar, ellerinde dövizlerle slogan attı. Grup, daha sonra davul ve zurna eşliğinde halay çekerek kadına yönelik şiddeti protesto etti.
     Zeynep Saya, platform adına yaptığı açıklamada, kadın ve kız çocuklarının maruz kaldığı şiddette dikkat çekmek istediklerini belirtti.
     Kadına yönelik şiddetin kader veya adli bir vaka olmadığını vurgulayan Saya, hastalıklı sevgi istemediklerini, kadına şiddetin sadece kaba dayaktan ibaret olmadığını dile getirdi. Kadına şiddeti insanlık suçu olarak niteleyen Saya, şunları kaydetti:
     Kadın hak ihlalleri insan hakları ihlalleridir. 14 Şubat Sevgililer Gününde bizi öldüren sevgiye isyan ediyoruz. Erkek şiddetiyle birlikte her türlü şiddete son, şiddete sıfır tolerans diyoruz. Bugün kaldırdığımız bir parmak, zemine vurduğumuz bir topuk, binlerce kadının umudu olacaktır. Biz hastalıklı sevgi istemiyoruz. Bu yüzdendir ki kapitalist sistemde toplumu tüketime yöneltmek amacıyla 14 Şubatta sevginin göstergesi gibi sunulan hediyeleri kabul etmiyor, halay ve zılgıtlarımızla kadına yönelik şiddeti protesto ediyoruz.
     Açıklamanın ardından bir süre daha halay çeken kadınlar, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Hakan Furkan / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kadına yönelik şiddete halaylı protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER