Kadir Gecesi

Kadir Gecesi -Trabzon Müftüsü Çakı: Kadir Gecesini vesile bilip, hayatımızı yeniden Kuran ve sünnete göre tanzim etmeye başlamalıyız


TRABZON (A.A) - Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Kadir Gecesinin vesile bilinip, hayatın yeniden Kuran ve sünnete göre tanzim edilmeye başlanması gerektiğini bildirdi.
     Çakı, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajda, rahmet ve bereket ayı olan Ramazanın son günlerine ve bu bereket diliminin en önemli günlerinden olan Kadir Gecesine ulaşıldığını belirtti.
     Kadir Gecesinin, hakkında nazil olan müstakil bir süre ile Cenab-ı Hak tarafından bin aydan daha hayırlı olduğunun bildirildiğini ifade eden Çakı, şunları kaydetti:
     Kadir Gecesini bu derece yücelten en önemli sebep, zulmet, cehalet, dalalet ve ahlaksızlık buhranından kıvranmakta olan insanlara rahmet kapılarını açan son ilahi mesaj, Kuran-ı Kerimin bu geceden itibaren beşeriyetin ufuklarını aydınlatmaya başlamış olmasıdır. Kadir Gecesi, Müslümanlar için çok önemlidir. Bu mübarek gecede kendimiz, anne ve babamız, yakınlarımız ve bütün müminler için dua etmeli, af ve mağfiretimizi dilemeli, dünyanın muhtelif yerlerinde zulme maruz kalan soydaş ve dindaşlarımızın kurtulması için niyazda bulunmalı, bu geceyi vesile bilip hayatımızı yeniden Kurana ve sünnete göre tanzim etmeye başlamalıyız. Her türlü yanlışı, hatayı ve günahı terk etmeli, İslami ve insani görevlerimizi yerine getirmeye çalışmalıyız.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER