Kadir Gecesi

Kadir Gecesi -Kuran-ı Kerimde, bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi dolayısıyla Bursada camiler doldu taştı


BURSA (A.A) - Kuran-ı Kerimde, bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi dolayısıyla Bursada camiler doldu taştı.
     Kadir Gecesi nedeniyle, özellikle Ulucami gibi tarihi camiler büyük ilgi gördü. Birçok vatandaş, iftarlarını akşam ve teravih namazlarını kılmak istedikleri tarihi camilerin çevresinde açtı.
     Ulucamide yaşanan yoğunluk nedeniyle erkekler cami içerisinde, kadınlar ise avluda namaz kıldı. Avlunun da yetmemesi üzerine bazı vatandaşlar sokak aralarında namaza durdu.
     Bursanın önemli manevi mekanlarından olan, Emir Sultan Cami ve türbesi de vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Namazdan saatler önce tarihi mekana gelen vatandaşlar, türbe başında Kuran okuyup dua etti. Ayrıca cami çevresinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin 500 kişilik iftar yemeği dağıtıldı.
     Çini kaplamaları ve Türk ahşap oymacılığının en önemli örneklerini içinde barındıran 600 yıllık Yeşil Cami ve türbesi de Kadir Gecesini idrak etmek isteyen vatandaşlar için uğrak noktası oldu. Yeşil Türbede dua eden vatandaşlar, ardından Yeşil Camide Kuran okuyup dua etti. Yoğunluktan dolayı birçok vatandaş cami çevresinde namaz kıldı.
     Restorasyonunun ardından Bursanın önemli kültür merkezlerinden biri haline gelen Karabaş-i Veli Dergahı Kültür Merkezi de büyük ilgi gördü. İftarda kandil pilavı ve lokma tatlısı ikram edildiği dergahta, akşam namazı ve vaazın ardından sema gösterisine yer verildi.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün / Metin Aktaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER