Kahramanmaraşta yangın

Kahramanmaraşta yangın -Çınarpınar köyü yakınındaki köknar ağaçlarının bulunduğu kayalık alanda yangın çıktı -Orman Bölge Müdürü Gediklili: Ormanlık alanı tehdit eden bir durum yok


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraşın merkeze bağlı Çınarpınar köyü yakınındaki köknar ağaçlarının bulunduğu kayalık alanda yangın çıktığı bildirildi.
     Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayalık alanda devam eden yangının ormanlık alanı tehdit etmediğini söyledi.
     Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve köylülerin bölgede söndürme çalışmaları yaptığını belirten Gediklili, şunları kaydetti: Yıldırım düşmesi sonucu başlayan bir yangın var. Alan kayalık bir yer. Köknar ağacının bulunduğu enkazlar var. Kayalık olduğu için yol yok. Arazözlerimiz alanda ama haliyle çıkamıyor. Yanan sadece enkaz, ağaç yanmıyor.
     Orman ekipleri ve köylülerin sarp ve dik alandaki yangın alanında toprak olmadığı için kayalarla set yaptığını aktaran Gediklili, ekiplerin alanın en yakınına kadar hortum döşediğini ancak söz konusu alanın dik ve kayalık bir yer olduğu için hortumların patladığını ifade etti.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kahramanmaraşta yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER