Kalifiye eleman bulamayınca...

Kalifiye eleman bulamayınca... -Tokatın Zile ilçesinde okul sırası üreten ve yurt dışına ihraç eden firma, kalifiye eleman bulamadığı için kaynak işi yapan robot almayı planlıyor -Firma yönetim kurulu başkanı Kartarı: -Kalifi


TOKAT (A.A) - Ekber Türkoğlu - Zile ilçesinde okul sırası üreten ve yurt dışına ihraç eden firma, kalifiye eleman bulamadığı için kaynak işi yapan robot almayı planlıyor.
     4K Eğitim Araçları Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kartarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmalarının 3 yıl önce kurulduğunu söyledi. Türkiyedeki 81 ilin 75ine okul sırası sattıklarını belirten Kartarı, Türkiyedeki bütün illerde bizim sıralarımızın olmasını arzuluyoruz dedi.
     Yurt dışına da ihracat yaptıklarını dile getiren Kartarı, şunları kaydetti:
     Geçtiğimiz ay Nijeryadan aldığımız siparişleri gönderdik. Bu ay ise Azerbaycana okul sırası gönderdik. Dünyaya hitap etmeyi düşünüyoruz, imkanlarımız ölçüsünde. Bu işe başladığımızda güzel bir internet sitemizi kurduk. Oraya okul sıralarımızın fotoğraflarını, fiyat listelerini koyduk. Müşterilerimiz internet sitemiz vasıtası ile bize ulaşıyorlar. Dil problemimiz olmadığı için kolayca iletişim kuruyoruz. İtalya ve Matladaki okullarla görüşüyoruz. Buralara ilk etapta bin 500 sıra yapmayı planlıyoruz.
     Kartarı, Kuzey Iraktan yetkililerin de sıra satın almak üzere Zileye geleceklerini belirterek, okul sıralarını Nijeryaya deniz yoluyla, Azerbaycana ise kara yoluyla gönderdiklerini aktardı.
    
     -Kalifiye eleman yerine robot-
    
     Fabrikalarında 18 kişinin istihdam edildiğini anlatan Kartarı, Eleman noktasında sıkıntılarımız var. Özellikle kaynakçı bulamıyoruz. İlçemizin belli noktalarına ilan asmamıza rağmen kalifiyeli eleman bulamıyoruz. Eleman bulamadığımız için kaynak işi yapan robot almayı planlıyoruz. Yurt dışından 10 bin sıra siparişi geliyor. Bizim 18 kişi ile bunun altından kalkmamız mümkün değil. Fabrikamız şu anda bin metrekarelik alanda hizmet veriyor. Biz burayı büyütmek istiyoruz. 3 bin metrekareye çıkarmayı planlıyoruz. 50 kişiyi istidam etmek istiyoruz. Yaptığımız ürünlerin ham maddesi tamamen yerli malı diye konuştu.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kalifiye eleman bulamayınca... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER