Kalkınma Bakanı Yılmazın konvoyundaki trafik kazası

Kalkınma Bakanı Yılmazın konvoyundaki trafik kazası -Bartın Valisi Savur, kazada ağır yaralanan acil tıp teknisyeni Kılıçın ailesini hastanede ziyaret etti


ZONGULDAK (A.A) - Bartın Valisi Bülent Savur, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazın konvoyundaki ambulansın devrilmesi sonucu ağır yaralanan acil tıp teknisyeni Helin Kılıçın ailesini hastanede ziyaret etti.
     Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Kılıçın babası Şevket Kılıç (46) ile bir süre görüşen Savur, genç kızın sağlığı hakkında bilgi aldı.
     Kalkınma Bakanı Yılmazın Kılıçın sağlık durumunu yakından takip ettiğini kaydeden Savur, "Tıbben ve ilmen yapılması gereken yapılıyor. Bu anlamda bir sıkıntımız gözükmüyor. Bütün yaralılarımız ve hastalarımız için dua ediyoruz. Helin kızımız için de ayrıca dua ediyoruz. Maddi ve manevi yapmamazı gereken ne varsa yapmaya hazırız. Hastane personeline ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Kaza bakanımızın konvoyunda olduğu için özel bir hassasiyeti var" diye konuştu.
     Hastanenin Başhekimi Varım Numanoğlu ise Kılıçın iç kanama geçirdiğini belirterek, "Akciğer yaralanması da var. Ameliyat oldu ve kanaması durduruldu. 4-5 ünite kan verildi. Durumu şu anda stabil görünüyor. Solunum cihazına bağlı. Uyutuyoruz ama durumu toparlanma yönünde. Genç olduğu için atlatacaktır" şeklinde konuştu.
     BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de hastane personelinin Kılıçın sağlık durumuyla yakından ilgilendiğini söyledi.
    
     -"Kazayı kızımın arkadaşı söyledi"-
    
     Baba Şevket Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının 14 Ocakta Bartında göreve başladığını dile getirdi.
     "Kazayı kızımın arkadaşı telefon ederek haber verdi" diyen Kılıç, "Kızımın bütün arkadaşları kazayı duymuşlar ama cesaret edip arayamamışlar. Kazayı duyunca Kastamonudan kalkarak buraya geldik. Geldiğimizde gereken bütün ilgi gösterilmişti" ifadesini kullandı.
     Kızının yoğun bakımda tedavi gördüğünü anlatan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Dün öğleden sonra yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Konuşuyor, bilinci yerinde. Kazada yaşamını yitiren Hacer Şancının ailesine başsağlığı diliyorum. Allah ailesine sabır versin. Şoför arkadaşımıza da acil şifalar diliyorum. Allah yardımcıları olsun. İnşallah o da iyileşir ve ailesine kavuşur."
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere 11 Mayısta Bartına gelen Kalkınma Bakanı Yılmazın konvoyunda bulunan Semih Şahin yönetimindeki 74 BD 472 plakalı ambulans, Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesinde devrilmiş, 2si acil tıp teknisyeni 3 kişi yaralanmıştı.
     Acil tıp teknisyeni Hacer Şancı, aynı gün kaldırıldığı Bartın Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmazın konvoyundaki trafik kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER