Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bartında:

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bartında: -"Son 10 yılda ülkemizin hangi köşesine giderseniz gidin çok yoğun bir hizmet alındığını görmeniz mümkün, bunun da gerçekleşmesini sağlayan siyasi istikrardır"


BARTIN (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Son 10 yılda ülkemizin hangi köşesine giderseniz gidin çok yoğun bir hizmet alındığını görmeniz mümkün, bunun da gerçekleşmesini sağlayan siyasi istikrardır" dedi.
     Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile esnafı gezmesinin ardından partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin 2023 vizyonu çerçevesinde en önemli altyapılarından birinin Filyos Limanı ve arkasındaki gelişme bölgesi olduğunu söyledi.
     Bartının tarihi dokusunun önem taşıdığını, turizm açısından da potansiyeli bulunduğunu ifade eden Yılmaz, "Hükümet olarak ellimizden gelen desteği veriyoruz. 10 yıl öncesiyle mukayese ederseniz 6,5 kat reel anlamda kamu yatırımlarında artış görüyoruz. İleride çok daha iyi noktalara geleceğiz" diye konuştu.
     Yılmaz, Türkiyenin istikrarının devam etmesinin önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     "Son 10 yılda ülkemizin hangi köşesine giderseniz gidin çok yoğun bir hizmet alındığını görmeniz mümkün, bunun da gerçekleşmesini sağlayan siyasi istikrardır. Türkiyede güçlü bir hükümetin olması, bu yönetimin de kaynakları etkili şekilde kullanmasıdır. Yoksa geçmişte de Türkiye bu kaynaklarla vatandaşa hizmet ediyordu. Biz geçtiğimiz 10 yılda yeni bir maden keşfetmedik, altın ve petrol bulmadık. Mevcut kaynaklarımızı daha verimli kullanarak hizmetleri sağladık.
     Geçmişte istikrarsızlıktan dolayı kamunun kaynaklarının büyük kısmı faize giderken, boş harcamalara yönlendirilirken, şimdi çok şükür bu kaynaklar, milletin hizmetinde kullanılıyor. Bunu yapan AK Partidir."
    
     -Partilerin kurumsallaşması-
    
     Siyasi istikrarın korunması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, 2023 hedeflerine yönelik çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüklerini anlattı.
     Yılmaz, teşkilatlarının son 10 yılda yapılanların topluma aktarılması konusunda da çok önemli olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
     "Birliğimizi, beraberliğimizi, toplumun değerleriyle barışıklığımızı topluma anlatmamız lazım. Teşkilatlarımız hem bu açıdan hem de toplumun beklentilerinin bize anlatılması bakımdan önemlidir. Bütün çalışmalarımızda önceliğimizi milletle birlikte belirlemiş bir partiyiz. 2014te önemli seçimlerimiz, 2015te genel seçim var. Şimdiden çalışmamız lazım. AK Parti nasıl hükümette kurumsallaşmaya önem veriyorsa partide de önem veriyor.
     Çok sistemli çalışan, insan kaynağına önem veren partiyiz."
     Partilerinin kurumsallaşmasının halkın gücünü de artıracağına dikkati çeken Yılmaz, AK Partiyi daha güçlü hale getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
    
     -Konvoydaki trafik kazası-
    
     Konvoyundaki ambulansın Ulus ilçesinde devrilmesi sonucu yaralanan sağlık görevlileri hakkında bilgi almak amacıyla Bartın Devlet Hastanesine geçen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada 3 kişinin ağır yaralandığını, yaralılardan birinin hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
     Yılmaz, hayatını kaybeden sağlık teknisyeni Hacer Şancının hastaneye getirildiğinde kalbinin durmuş olduğunu öğrendiğini aktararak, şöyle konuştu:
     "Doktorlarımız ellerinden gelen gayreti sarf etti ancak Şancı kurtarılamadı. Kendisine Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Kaygan yoldan kaynaklanan bir durum. Çok da süratli değilmişler doğrusu, herhalde yolda kaydılar. İlgili arkadaşlarımız incelemelerini yapacaklar. Trafik kazasına hepimiz çok üzüldük.
     Yaralılar inşallah sağlıklarına kavuşur. Bu da bizi bir nebze olsun teselli eder."
     Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz ise yaralı sürücü Semih Şahin ile acil tıp teknisyeni Helin Kılıçın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu, Zonguldaktaki Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edileceklerini kaydetti.
     Amasra ilçesine de giden Yılmaz, yol güzergahındaki tepeden manzarayı izledi, seyyar satış yapan esnafla sohbet etti.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy - Kasım Sakallı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bartında: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER