Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingölde:

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingölde: İmkanlarımız, gücümüz, kuvvetimiz, bütçemiz neyse o çerçevede, gerekçi bir şekilde hiç de halkı aldatmadan hizmet edeceğiz -Demokraside şiddete, kavgaya, sopaya, silaha yer yok (


BİNGÖL (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İmkanlarımız, gücümüz, kuvvetimiz, bütçemiz neyse o çerçevede, gerekçi bir şekilde hiç de halkı aldatmadan hizmet edeceğiz. Çünkü biz millete göre siyaset yapan bir partiyiz dedi.
     Muştan karayoluyla Bingölün Solhan ilçesine gelen Kalkınma Bakanı Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti.
     Bakan Yılmaz, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti için Bingölün çok önemli bir il olduğunu belirtti. Solhan ilçesinde yapılan hizmetlere değinen Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
     Solhan bundan 10 sene önce neredeydi şimdi nerede. Vicdanı olan, gözü olan, hafızası olan bunu zaten bilir. Bunun üzerinde çok fazla durmak istemiyorum. Keşke geçmiş zamandan bir resim olsa, bir de şimdiki resim olsa, ikisini bir tarafa koysak. Köylerimizde okullarımız, hastanelerimiz, yollarımız ne durumdaydı görebilseydik. Bazen unutuyoruz geçmişi. Vatandaşların görmemesi için yapılan hizmetleri örtmeye çalışanlar var. Özellikle dikkat ediyorum; bazı toplantılarımıza bilinçli bir şekilde gelenler de var. Sırf vatandaşla aramıza girmek için vatandaş bizimle diyalog kuramasın diye araya giren vatandaşın aklını karıştırmaya çalışanlar var. Buna psikolojik hareket diyoruz. Fakat biz vatandaşın aklına, duygusuna, sağduyusuna her zaman inanıyoruz.
    
     -Vatandaşla aramızı bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz-
    
     Ellerindeki imkanları, vatandaşların sorunlarını çözmek için kullandıklarını kaydeden Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Kendi kafamıza göre siyaset yapmıyoruz. Millet ne diyorsa onu dinleyeceğiz, elimizdeki imkanlar neyse onunla milletin sorunlarına cevap vereceğiz. Bizim elimizde sihirli bir değnek yok. İmkanlarımız, gücümüz, kuvvetimiz, bütçemiz neyse o çerçevede, gerekçi bir şekilde hiç de halkı aldatmadan hizmet edeceğiz. Çünkü biz millete göre siyaset yapan bir partiyiz. Bingöl-Solhan arası duble yol çalışmaları son 4-5 sene içerisinde belli bir aşamaya geldi. Çok şükür artık yolun tamamını trafiğe açmış bulunuyoruz. Sadece bu projemizin bedeli 111,6 milyon lira. Dağlar devrildi, kayalar indirildi, çukurlar dolduruldu, virajlar kesildi. Bingöl ile Solhan birbirine daha yakın bir hale geldi.
    
     -İş adamlarına yatırım çağrısı-
    
     İş adamlarını bölgeye yatırım yapmaya davet eden Bakan Yılmaz, Buraya daha fazla yatırım yapılması, daha fazla üretime dönük tesisler kurulması lazım. Onu da iş adamlarımız yapacak. Biz onlara her türlü desteği ve teşviki veriyoruz dedi.
     Yatırım için huzur ortamının önemine de değinen Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
     Her zaman söylüyoruz yine söyleyeceğiz. Huzur ortamı çok önemli. Bu memleketin huzurunu bozanlar en fazla gençlere zarar veriyorlar. Çünkü gençlerin istihdam edilmesi eğitimlerini almaları, geleceğe hazırlanması için huzur ortamı çok önemli. Huzur ortamını bozanlar terör eylemi yapanlar kan dökenler şiddet yapanlar en büyük zararı bu bölgeye veriyorlar. Bunun da farkında olmamız, yüksek sesle söylememiz lazım. Bunun bize çok ağır bir maliyeti oldu. Bakın neredeyse son 30 senemizi biz bu işlerle harcadık. Bir de düşünün bu yatırımlarla birlikte huzur ortamı da olsa özel sektörde daha fazla yatırım yapsa çok çok farklı bir noktada olurduk. Fakat maalesef bu terör hadisesi hem bölgemizin hem de ilimizin huzurunu bozuyor. Ekonomik olarak maalesef bize büyük bir zarar veriyor.
     -İsteyen istediği partiye oy verebilir, bu demokrasinin gereğidir
    
     Siyasi görüşlere bir diyeceğinin olmadığını ancak demokraside şiddete yer olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Kimin görüşü ne ise seçim zamanı gider oyunu verir. Hangi partiyi kendisine, memlekete hayırlı görüyorsa onu tercih eder, benim ona diyecek bir şeyim yok. Ama demokraside şiddete, kavgaya, sopaya, silaha yer yok. Fikirlerle konuşacağız. Herkes fikrini söyleyecek, tartışacağız, konuşacağız. Varsa bir eksiklik onları göreceğiz, gidereceğiz ama kimse kimseyle kavga etmeyecek, kimse kimsenin kafasını kırmayacak. Hepimiz Allahın şerefli kullarıyız. Herkesin izzeti nefsi var, herkes onurlu bir insandır. Kimsenin kimseye ne hakaret etmeye ne de şiddet uygulamaya hakkı var. Hepimiz bu anlamda ortak bir şekilde partimiz ne olursa olsun teröre karşı, şiddete karşı ortak bir şekilde durmamız lazım.
     Kalkınma Bakanı Yılmazın programına AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, AK Parti eski Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun ve AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay da katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut/İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingölde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER