Kalkınma Bakanı Yılmaz, Mardinde

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Mardinde -Bakan Yılmaz: Mardine yatırım yapmak isteyen 170 yatırımcı yer bekliyor -Yatırımcıların bu kadar hevesli olmasının en önemli nedenlerinden biri teşvik sistemimiz (Fotoğraflı - Gör


MARDİN (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Mardine yatırım yapmak isteyen 170 yatırımcının sırada beklediğini belirterek, Yatırımcıların bu kadar hevesli olmasının en önemli nedenlerinden biri teşvik sistemimiz dedi.
     GAP Eylem Planı Revizyon Toplantısına katılmak için Mardine gelen Yılmaz, Movapark Alışveriş ve Yaşam Merkezini gezdikten sonra, esnafla bir süre sohbet etti.
     Daha sonra Mardin Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Mardinin parlayan iller arasında yer aldığını belirtti.
     Mardinin her yönden büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bir taraftan sınır ilimiz ve ciddi bir ticaret potansiyeli var. Ticarette muazzam imkanları var. 1 milyar dolar ihracat hedefleniyor. Bu noktaya gelmiş bir ilimiz. Diğer taraftan tarihi, kültürü son derece zengin. Turizm potansiyeli son derece üst düzeyde bir ilimiz. Büyük ovaları var. Mezopotamya ovalarına sahip. Burada yeni yaptığımız ana kanallarla birlikte en az 100 bin hektar civarında alanımız sulu hale geliyor.
     Yılmaz, büyük bir tarımsal üretim yapması beklenen iller arasında olan Mardinin özellikle gıda sanayisinde çok güçlendiğini vurguladı.
     Bakanlık olarak Mardine çok önem verdiklerini bildiren Yılmaz, uyguladıkları program ve projelerle kentin her zaman yanında olduklarını bildirdi.
     Mardinde OSBde yer kalmadığını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:
     Mardine yeni yatırımlar yapılmak isteniyor. Mardine yatırım yapmak isteyen 170 yatırımcı yer bekliyor. Son dönemde bir teşvik ilan ettik. Yatırımcıların bu kadar hevesli olmasının en önemli nedenlerinden biri teşvik sistemimiz. Demek ki, çok doğru bir teşvik sistemi yapmışız. Doğru ve güçlü bir teşvik sistemi yapmışız ki, bu kadar büyük bir talep var. Bu kadar büyük bir yatırımcının ilgisi ve alakası var.
     Mardinin otelleri, modern sanayisi, lojistik merkezleri ve ticaretiyle geleceğinin çok parlak olduğunu vurgulayan Yılmaz, bunun bölge insanı ve ülkenin kalkınması için çok önemli olduğunu söyledi.
     Yılmaz, huzur, kültür ve turizm kenti olan Mardinin imajına kimsenin gölge düşürmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şengül Oymak / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz, Mardinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER