Kalkınma Bakanlığından Safranboluya katkı

Kalkınma Bakanlığından Safranboluya katkı -Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: -Çevre düzenlemesi, cephe giydirmesi ve restorasyon için Kalkınma Bakanlığından 1,5 milyon lira ödenek aldık


KARABÜK (A.A) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, çevre düzenlemesi, cephe giydirmesi ve restorasyon için Kalkınma Bakanlığından 1,5 milyon lira ödenek aldıklarını bildirdi.
     Aksoy, düzenlediği basın toplantısında belediye olarak ilçenin tarihi bölgesi ile Kıranköy bölgesindeki doku farklılığını ortadan kaldırmak için bir restorasyon projesi hazırladıklarını belirtti.
     Projenin 3 aşamalı uygulanacağını, ilk etapta Kıranköy ile Çarşı arasında kalan alanda çevre düzenlemeleri, cephe giydirmeleri ve restorasyonların yapılacağını belirten Aksoy, şöyle konuştu:
     Çevre düzenlemesi, cephe giydirmesi ve restorasyon için Kalkınma Bakanlığından 1,5 milyon lira ödenek aldık. Ödenek şu anda İl Özel İdaresinde. Bu paranın 500 bin lirası diğer ilçelerde buna benzer restorasyonlarda kullanılacak. Geri kalanı ilçemizde. Bu projenin ikinci etabından Çarşı ile mezarlık arasında çalışılacak. Üçüncü etabında ise tamamen Çarşıda bulunan evlerin restorasyon işi yapılacak. Mimarlarımız çalışmalara başladı. Çalışmalar bu yıl başlayacak.
    
     -EMİTT Fuarı-
    
     Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) katıldıklarını ve 8 il ile ortak bir alanda stant açtıklarını ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:
     2009 yılından bu güne her yıl EMİTTe katıldık ancak en iyi ve verimlisi bu yıl yapılan fuar oldu. Hatta başka ülkelerde açılan fuarlardan da daha iyiydi. Fuara kültür merkezimiz damgasını vurdu. Orada yöresel her türlü ikramlar yapıldı. Örf ve adetler tanıtıldı. Bu yıl bir de farklı olarak 14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin tanıtımı yaptık. Festivalimizin alt temasını Tapu Senedi, Mezar Taşlarımız olarak belirledik.
    
     -İkinci cam teras yapımı-
    
     Aksoy, Karabük Valiliği tarafından İncekaya Kanyonu üzerine yapılan ve dünyada sadece bir örneğinin bulunduğu cam terasın bir küçüğünün Akcasu Kanyonu üzerine de yapılacağını açıkladı.
     İncekaya kanyonuna yapılan cam teras sayesinde ilçeye gelen turistlerin bir gün daha fazla kaldığını ifade eden Aksoy, İzzet Mehmet Paşa Camisi altından geçen ve bir bölümünün dışarda olduğu Akcasu Kanyonuna yapılacak teras, turistlere daha rahat bir gözlem sağlayacak. Camların üzerine çıktıklarında altlarında kanyon olacak dedi.
     Aksoy, ilçedeki Hıdırlık ve Kent Tarihi Müzesi seyir teraslarının yanında, tarihi bölgeye hakim Hasan Dede Tepesine de seyir terası yapacaklarını aktararak, buraya tarihi bölgeden bir tünelle çıkılacağını belirtti.
     Projenin tamamlanmak üzere olduğunun altını çizen Aksoy, Yaz aylarında inşaatına başlanacak. Amacımız yılda 750 bin günübirlik, 400 bin konaklayan turisti ağırlamak. Bunun için yatak kapasitesini arttırmamız lazım. Otel çalışmaları da yapılıyor diye konuştu.
     Aksoy, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Safranbolu ilçesinde yöresel mimariye uygun inşa edilecek 460 konutun başvuruların sona erdiğini hatırlatarak, TOKİ ile iş birliği yaparak bu konutları artırmak ve başvuran herkese daire vermek istediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanlığından Safranboluya katkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER