Kalp Sağlığı Haftası

Kalp Sağlığı Haftası -Doç. Dr. Ergün Seyfeli, egzersiz ve doğru beslenme sayesinde kalp hastalıklarından önemli oranda korunulabileceğini uyarasında bulundu


KAYSERİ (A.A) - Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ergün Seyfeli, 12-18 Nisan "Kalp Sağlığı Haftası" dolayısıyla Kalp ve Damar Rahatsızlığı olan hastalara dikkat etmeleri gereken noktaları belirtti.
     Doç. Dr. Ergün Seyfeli, yaptığı yazılı açıklamada yaşam boyu sağlıklı bir kalbe sahip olmanın püf noktaları hakkında şunları kaydetti:
     "Kalp ve damar hastalığına sahip kişilerin yaklaşık yüzde 80inde hipertansiyon, kolesterol yüksekliği ve sigara kullanımı bulunmaktadır. Dünyada her yıl 17 milyon insan kalp hastalıklarından ölüyor. Kalp hastalıklarından korunmada erken teşhis kadar, egzersiz ve düzenli beslenmede çok önemli. Hastalar mümkünse açık alanlarda her gün veya en azından haftanın 3-4 günü yürüsünler. Diğer önemli etken ise sigara kullanımı. Sigara, kalp damar hastalıklarının yüzde 20sinden sorumludur. Kalp rahatsızlığı olan hastalarımız sigarayı bıraksın. Mutlaka doğal gıda tüketilmeli hastalar sebze ve meyve tüketimini artırıp tuz tüketimi yağlı ve sindirimi zor gıdalardan olduğunca uzak durulmalı."
     Yaş ve genetik riskinin değiştirilmeyeceğini belirten Doç. Dr. Ergün Seyfeli, düzenli kalp check-upları, egzersiz ve doğru beslenme sayesinde kalp hastalıklarından önemli oranda korunulabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kalp Sağlığı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER