Kamu çalışanı kadın veterinere mobbing iddiası

Kamu çalışanı kadın veterinere mobbing iddiası -Kadın veterinere kurum müdürünün 3,5 yıldır mobbing uyguladığı iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması yapıldı


ERZURUM (A.A) - Erzurum İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde çalışan kadın veterinere, kurum müdürünün 3,5 yıldır mobbing (psikolojik baskı) uyguladığı iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.
     Erzurum 1. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, veteriner E.B, sanık kurum müdürü Y.K. ile avukat ve tanıklar katıldı.
     Duruşmada dinlenen tanıklardan Ü.K. ve Y.S, aynı iş yerinde görev yapan E.Bnin sürekli baskı gördüğünü, kendisine çalışması için iş verilmediğini, yırtık sandalye, kırık masa ve düzgün çalışmayan bilgisayarla tuvaletin karşısında bir odada çalıştırıldığını ileri sürerek, zaman zaman ağladığına şahit olduklarını anlattı.
     Tanıklar E.Ö, A.Ç, S.Ş, F.Ç, G.D. de kurum müdürü Y.Knin E.Bye kadın olmasından dolayı pozitif ayrımcılık yaptığını savunarak, mesai arkadaşlarıyla sorun yaşayan kadın veterinerin rahat çalışması için görev yerinin değiştirildiğini, istediği zaman izin kullanabildiğini ifade etti.
     Veteriner E.B. savunmasında, aleyhine verilen ifadeleri kabul etmediğini söyledi. Lehine ifade verenlerin de çalışma yerlerinin değiştirildiğini vurgulayan E.B, şunları kaydetti:
     Bana uygulanan soykırımın tekil bir örneğidir. Mağduriyetimi ifade ettiğim zaman bile ceza aldım. Doktora ve ifade vermeye gittiğim zamanlarda yıllık iznim kesildi. Bu zincirleme suç niteliğindedir. Ruhuma yapılan bir işkencedir. Bu olaylar nedeniyle 2 yıl psikolojik tedavi gördüm. İş yerinden uzaklaşmam için 3 ay rapor verildi. Müdürüm orantısız güçle üzerime saldırdı. Soyut olan bu şiddetin izlerini ruhumun derinliklerinde saklıyorum. Sanığın ilgili maddelerle asliye ceza mahkemesine sevkini talep ediyorum.
     Sanık Y.K. ise E.Bye müsamahalı davrandığını savunarak, Suçlu olarak yargılanmak ağırıma gidiyor. E.Bye baskı uygulamak bir yana kadın olduğu için müsamaha bile gösterdim. Sanığın ve lehine ifade veren tanıkların yerleri müfettiş raporlarıyla değiştirildi. Bu benim inisiyatifimde değildi dedi.
     Duruşma 20 Hazirana ertelendi.
    
     -Olay-
    
     Erzurum İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde görev yapan veteriner E.B, çalıştığı kurumun müdürü Y.Knin kendisine 3,5 yıldır mobbing uyguladığı iddiasıyla Erzurum Valiliğine şikayet dilekçesi vermiş, Y.Knın 4483 Sayılı Kanun gereğince, İş Yerlerinde Psikolojik Taciz Önlenmesi Başbakanlık Genelgesi ve Başbakanlıkça yürürlüğe konmuş olan Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket ettiği, bu şekilde iş yerinde psikolojik taciz yapıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılmıştı.
     Soruşturmaya istinaden Erzurum 1. Sulh Ceza Mahkemesinde Y.K. hakkında dava açılmış, hazırlanan iddianamede kadın veterinerin çalıştığı kurumun müdürü tarafından mobbing gördüğü, 7 kez yerinin değiştirildiği ifadelerine yer verilmişti.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kamu çalışanı kadın veterinere mobbing iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER