Kamuda serbest kıyafet tartışmaları

Kamuda serbest kıyafet tartışmaları -Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Gümüşer: Türkiye genelinde olduğu gibi Ağrıda da kamu çalışanları, 3 gündür PTTye hastaneye, okula, adliyeye serbest kıyafetle gidiyorlar. Hiçbir sorunla


AĞRI (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer,Türkiye genelinde olduğu gibi Ağrıda da kamu çalışanları PTTye hastaneye, okula, adliyeye serbest kıyafetle gidiyorlar. Hiçbir sorunla karşılaşmadılar.dedi.
     Gümüşer, AA muhabirine yaptığı açıklamada,Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğinin, ülkenin değerlerini hiçe sayan bir düzenleme olduğunu savundu.
     Yönetmeliğin sadece 1982 darbe döneminden kalma bir kalıntı olduğunu ifade eden Gümüşer, Şunları kaydetti:
     Bu inancın gereği olan başörtüsüne bir anlamda set çekerken, aynı zamanda erkeğin pantolonuna, gömleğinin yakasına, saçının uzunluk kısalığına da müdahale eden bir yönetmeliktir. Bu yönetmelik ülke insanına artık çok dar geliyor. Çünkü insanları çok dar kalıplar içerisine sıkıştıran bir dönemde oluşturuldu.
     Gümüşer, yönetmeliğin kaldırılmasını, temel hak ve hürriyetler kapsamında değerlendirdiklerini belirterek, Türkiye genelinde olduğu gibi Ağrıda da kamu çalışanları PTTye hastaneye, okula, adliyeye serbest kıyafetle gidiyor. Arkadaşlarımız asla olumsuz bir tavırla karşılaşmadılar. Bu ülkenin artık miadı dolmuş kanun ve yönetmelikleri rafa kaldırmasının ve tarihin uygun bir köşesine yerleştirmesinin zamanı gelmiştir. dedi.
    
     Muhabir: Fatma Güven
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Kamuda serbest kıyafet tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER