Kan bağışında Türkiye rekoru hedefi

Kan bağışında Türkiye rekoru hedefi -Türk Kızılayının Gaziantepte düzenlediği kampanyayla yeni bir Türkiye rekoru kırılması hedefleniyor -Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: -"2013 yılı itibariyle artık bir elinde reçete ve k


GAZİANTEP (A.A) - Türk Kızılayının Gaziantepte, "Haydi Gaziantep kan verelim, Türkiye bizden yeni bir rekor bekliyor" sloganıyla düzenlediği kan bağışı kampanyasıyla rekor düzeyde kan bağışı toplanması amaçlanıyor.
     Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Türk Kızılayı işbirliğiyle, kampanyanın başlatılması dolayısıyla düzenlenen törende, 2005te Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla kan bağışı kampanyalarına başladıklarını söyledi.
     Geçen yıl sonu itibarıyla 1 milyon 469 bin ünite kan topladıklarını, Gazianteplilerin de bu bağış oranına katkı sunduklarını belirten Akar, şöyle konuştu:
     "Gaziantep kendisine verilen hedefi yüzde 93lük isabetle tutturdu. Kentte bulunan hastanelerin tamamının kan ihtiyacını bizim kan merkezlerimiz karşılıyor. Dolayısıyla Gaziantepin dışarıdan getirilecek bir kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Tabii 2012 yılında 2 bin 12 ünite kan toplayarak bir rekora imza atan Gaziantep ilinin, o 2 bin 12 ünitesinin ne kadar kıymetli olduğu bir yıllık bağışlar içerisindeki oranından belli olmaktadır."
    
     -"İnsanlar hayatını kaybediyordu"-
    
     Akar, eskiden Kızılayın daha az kan topladığını ifade ederek, "Kan yokluğunda insanlar hayatını kaybediyordu. Bugün geldiğimiz durumda Türk Kızılayı teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak Türkiyede kan ihtiyacı nerede varsa hepsini karşılamayı taahhüt ediyor" diye konuştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kan bağışı kampanyalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Akar, şöyle devam etti:
     "Çok memnun oldu. Çünkü bu kampanyaların, projelerin sahibi bizatihi kendisidir. 2005 yılında bize Bir elinde kan torbası bir elinde reçete çaresizlik içerisinde dolaşan insanları görmek istemiyorum dedi ve biz de onun sözünü tuttuk. 2013 yılı itibariyle artık bir elinde reçete ve kan torbasıyla, çaresizlik içerisinde dolaşan insanları kimse görmüyor. Dikkat edin televizyonlarda radyolarda, kan anonsları artık yapılmıyor. Çünkü burada gönüllü donörler gelip Allah rızası için kanlarını veriyorlar ve bu rızayla verdikleri kanlarla ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları gideriliyor. Geçen yıl verilen kanlarla 680 bin hasta şifa buldu."
     Türk Kızılayının dünyanın her yerindeki insanların yardımına koştuğunu vurgulayan Akar, vatandaşları kan bağışı kampanyasını desteklemeye çağırdı.
     Vali Erdal Ata da canı kurtarmanın sevap olduğunu ve kampanyaya herkesin katkıda bulunması gerektiğini söyledi.
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise geçen yılki kampanyayla 2 bin 12 ünite kan toplandığını hatırlattı.
     Kentte geçen yıla oranla daha fazla kan bağışı toplanmasının hedeflendiğini dile getiren Tahmazoğlu,"Hedefimiz kan bağışını artırmak. Daha önce hayatında hiç kan vermemiş vatandaşlarımızı da bu kampanyalarla kan bağışçısı yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
     Şahinbey Parkındaki törenin ardından Vali Ata, Belediye Başkanı Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu kan bağışında bulundu.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kan bağışında Türkiye rekoru hedefi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER