Kansere dikkat çekmek için İstanbuldan

Kansere dikkat çekmek için İstanbuldan yola çıkan bisikletçiler Orduya ulaştı


ORDU (A.A) - Kanserden ölen Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu anısına düzenlenen 1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turu kapsamında kansere dikkat çekmek için 30 Eylülde İstanbuldan pedal çevirmeye başlayan bisikletçiler Ordunun Ünye ilçesine ulaştı.
     Kansere Dikkat, Pedallara Kuvvet sloganıyla pedal çeviren bisikletçiler Mithat Özdemir ve Program Koordinatörü Sibel Korkmaz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Şahin ve Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Yalçın Büyükkarabacakı ziyaret etti.
     Özdemir, Kaymakam Demiri ziyaretlerinde amaçlarının kanser riskini azaltmak, erken teşhisi, tanıyı ve duyarlılığını arttırmak için bu organizasyonu düzenlediklerini belirtti.
     Kaymakam Demir ise Kazım Koyuncuyu çocukluğundan beri severek dinlediğini vurgulayarak, Bana göre nadide bir sanatçıydı. Böyle kıymeti biçilemeyecek insanların sadece fiziken aramızdan ayrıldığına inanıyoruz dedi.
     Grup daha sonra Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Şahini ardından da Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Büyükkarabacakı ziyaret etti.
     Karabacak, zamanında teşhis edilirse kanserin çözüm üretilebilecek hastalıklardan biri olduğunu söyledi.
     Artvine kadar bin 500 kilometre pedal çevirecek bisikletçiler Gönül Tekeş, Ergun Oskay ve Cengiz Yargıç, Ünye Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarla sohbet etti, kanser hastalığında erken tanı ve teşhisin önemine ilişkin broşür dağıttı.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk / Fatma Kalay
     Yayıncı:Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Kansere dikkat çekmek için İstanbuldan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER