Kanuni Sultan Süleymanın doğumunun 517. yıl

Kanuni Sultan Süleymanın doğumunun 517. yıl dönümü -Gümüşhane Valisi Mayda: Engizisyon Avrupada hüküm sürerken mazlumların sığınağı hep ülkemiz oldu


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Engizisyon Avrupada hüküm sürerken mazlumların sığınağı hep ülkemiz oldu dedi.
     Kanuni Sultan Süleymanın doğumunun 517. yıldönümü dolayısıyla Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen Kanuni Etkinliklerine, Vali Maydanın yanı sıra AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
     Etkinlik kapsamında Trabzon Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde at üzerinde temsili Kanuni Sultan Süleyman ile birlikte, Fuadiye ve Atatürk caddeleri üzerinden Belediye Meydanına kadar yürüyüş düzenlendi.
     Ardından Gümüşhanenin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde devam edilen etkinlikte konuşan Vali Mayda, Engizisyon Avrupada hüküm sürerken mazlumların sığınağı hep ülkemiz oldu dedi.
     Mayıs ayının önemli olduğunu belirten Vali Mayda, Mayısta Atatürk vardır, Ankara vardır. Mayısta İstanbul vardır, Fatih Sultan Mehmet vardır. Mayısta Kanuni Sultan Süleyman vardır, Gümüşhane vardır. Cihan İmparatoru Kanuni Sultan Süleyman, devletin en güçlü olduğu zamanda, her zaman için zayıfın, mazlumun yanında olmuş, ezilenlerin sığındığı ülkemizi yönetmiştir. Tarihimizde soygun ve sömürge yoktur. Fakire, mazluma yardım vardır. Ülkenin geleceği riske girse bile kendisine sığınana yardım etme, sahiplenme vardır diye konuştu.
     Süleymaniye Mahallesinin bunun en güzel örneği olduğunu dile getiren Vali Mayda, Burada, Müslümanlar, Ermeniler ve Rumlar hepsi bir arada yaşamıştır. Minareler var, manastırlar var, kiliseler var. Ermeniler uzun süre ülkemizde çalıştılar, önemli görevlere geldiler. Diaspora şu anda değişik ülkelerde kanunlar çıkarmaya çalışırken, onun torunlarına bizler sahip çıkıyoruz. Bizim ülkemiz budur, bizim insanımız budur dedi.
     AK Parti Gümüşhane Milletvekili Üstün ise hala dünyanın Osmanlı idari sistemini çözmeye çalıştığını kaydederek, Böyle bir ecdada sahip olduğumuz için ne kadar mutluluk duysak azdır. Ecdadımızın idari sistemi dünyayı işgal etmek üzerine değildir diye konuştu.
     Mehter takımının konserinden sonra temsili Kanuni Sultan Süleyman Cafer Baki, Kanuni pilavının Gümüşhanedeki lokantalarda listeye konulması talimatını verdi.
     Etkinlik, Süleymaniye Kültür Evinin açılışı ve Kanuni pilavının dağıtımı ile sona erdi.
     (ÖZ-AK-MK)
<< Önceki Haber Kanuni Sultan Süleymanın doğumunun 517. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER