Kanyonda mahsur kalan kişiyi AKUT kurtardı

Kanyonda mahsur kalan kişiyi AKUT kurtardı -Yürüyüş sırasında halsiz düşen mühendis, AKUT ekiplerince kurtarıldı


MUĞLA (A.A) - Fethiyedeki Karanlık Dere Kanyonunda mahsur kalan kişi, AKUT ekiplerinin bulunduğu yerden alındı.
     Burdurun Gölhisar ile Muğlanın Fethiye ilçeleri arasında kalan Karanlık Dere Kanyonunda jeoloji etüdü yapılması amacıyla Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden jeoloji mühendisi Tamer Kurtman ile tekniker Mustafa Başkaya görevlendirildi.
     Kurtman ve Başkaya, sabah saatlerinde Gölhisara bağlı Ballıca köyünden rehber Abdullah Yurtseven eşliğinde kanyona indi. Kanyonda uzun süren yürüyüşün ardından halsiz düşen Kurtman, yola devam edemedi. Yurtseven, cep telefonu çekmediği için yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Ören köyündeki hidroelektrik santraline yardım çağırmaya gitti.
     Yurtsevenin telefonla yardım istemesi üzerine harekete geçen AKUT ve jandarma ekipleri, Ören köyüne geldi. Yurtseven ile kanyona giden AKUT Fethiye ekibi, Kurtman ve Başkayaya ulaştı.
     AKUT ekiplerinin yardımıyla kanyondan çıkarılan ve yola çıktıktan 10 saat sonra Ören köyüne getirilen Kurtman, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Fethiye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Başkayanın sağlık durumunda ise bir sorun bulunmadığı bildirildi.
     Kurtman, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüyüş sırasında halsiz düşmesi nedeniyle yola devam edemediğini belirterek, kendilerini kurtaran AKUT ekibine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kanyonda mahsur kalan kişiyi AKUT kurtardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER