Kapadokyanın 2013 hedefi 3 milyon turist

Kapadokyanın 2013 hedefi 3 milyon turist -KAPTİD Genel Sekreteri Demir: "123 farklı ülkeden turistin geldiği Kapadokyada sezon sonunda 3 milyon turist rakamına ulaşmayı hedefliyoruz" -"Son dönemlerde Çin, Hindistan ve Brezilyadan ge


NEVŞEHİR (A.A) - Murat Asil - Peribacaları, kaya oyma kiliseleri, vadileri ve balon turları ile dünyada kültür turizminin merkezlerinden biri olan Kapadokyaya bu yıl 3 milyon turistin gelmesi bekleniyor.
     Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene Kapadokyada turizm sezonunun iyi başladığını, önümüzdeki aylarda da böyle sürmesini beklediklerini söyledi.
     Mart ve nisan aylarında gelen turist sayısının geçen seneye oranla yüzde 30 civarında arttığını vurgulayan Demir, "Geçen sene 2,5 milyon turist ağırlamıştık. 123 farklı ülkeden turistin geldiği Kapadokyada sezon sonunda 3 milyon turist rakamına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu çok iyi bir sayı olur. Belki bunun üzerine de çıkabiliriz" diye konuştu.
     Avrupa ülkelerinde ekonomik krizin etkilerinin devam ettiğini, bu nedenle 2013ün zor bir yıl olacağını ancak Türk turizminin buna rağmen önemli bir ivme kazanmasını beklediklerini dile getiren Demir şunları kaydetti:
     "2013 turizmde Türkiyenin rakip ülkelere karşı avantajını artıracağı bir yıl olacak. Kapadokyanın ekonomik turizm fiyatlarının daha çok kişinin gelmesinde etkili olacağını düşünüyorum. Tanıtım çalışmalarına devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bunu kazançla süsleyeceğiz. Ama İtalyan ve İspanyol turistlerin tatile çıktığı Temmuz, Ağustos aylarında Kapadokya turizmi biraz sıkıntılı olabilir. Çünkü İtalya ve İspanyadaki krizin etkisi hala devam ediyor. O ayların müşterisi onlardı."
    
     -"Brezilyadan Kapadokyaya diziyle başlayan ilgi"
    
     Son dönemlerde Çin, Hindistan ve Brezilyadan gelen turist sayısında artış gözlendiğini belirten Demir, rakam artsa da bu ülkelerin kalabalık nüfusları dikkate alındığında mevcut durumun kendileri için yeterli olmadığını vurguladı.
     Bir zamanlar Kapadokyada yaşadığına inanılan Aziz Jorgenin hayatının anlatıldığı Salve Jorge isimli dizinin Brezilyada yayınlanmaya başlamasıyla bu ülkede Kapadokyaya karşı ilginin arttığını anlatan Demir, "Brezilyadan haftada 2 olan uçak seferleri 4e çıktı. Bir kaç yıldır oradaki uluslararası fuarlarda Kapadokyayı tanıtmaya çalıştık. Konusu Kapadokyada geçen dizinin Brezilyada yayınlanması bölge turizmi için yeni bir kapı açtı" ifadelerini kullandı.
    
     -"Kapadokya tek başına turizm destisnasyon olmalı"
    
     Demir, Kapadokyada 1,8 olan geceleme ortalamasını 3-4 güne çıkarmaya çalıştıklarını, bunun için de Kapadokyanın tek başına turizm destinasyonu olması gerektiğini belirterek, bölgenin bunun için gerekli tüm potansiyele sahip olduğunu kaydetti.
     Kapadokyanın uçakla ulaşım imkanları artmadığı için paket turların bir parçası olmaya devam ettiğini dile getiren Demir,şöyle devam etti:
     "1 hafta, 10 gün, 15 günlük paket turların içinde Kapadokyaya bırakılan geceleme süresi 1.8. Kapadokya Havalimanına direk uçuşlar geçekleştiğinde bu sürenin daha da artacağına inanıyoruz. Turistler İstanbul ve Antalyanın yanı sıra Kapadokya Havalimanından da karşılansa hem bu illerdeki yoğunluk azalır hem de ilave bir turizm potansiyeli değerlendirilmiş olur."
    
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Kapadokyanın 2013 hedefi 3 milyon turist Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER