Kaplıcadan, sağlık turizmine

Kaplıcadan, sağlık turizmine -Termalin başkenti olarak bilinen Afyonkarahisarda, kaplıca sularını değerlendirmek için açılan hamamlara ilgi artınca, kurulan 5 yıldızlı oteller ile Afyonkarahisar Valiliği, sivil toplum kuruluşl


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör - Termalin başkenti olarak bilinen Afyonkarahisarda, kaplıca sularını değerlendirmek için açılan hamamlara ilgi artınca, kurulan 5 yıldızlı oteller ile Afyonkarahisar Valiliği, sivil toplum kuruluşları, üniversite, belediye işbirliğinde sağlık turizminin kapıları açıldı.
     Tarihi hamamlarının yanı sıra yol üstü denilen hamamların varlığını geride bıraktığı Afyonkarahisarda, kaplıca suyunun 5 yıldızlı hizmetlerle insanlara sunulmak için girişilen çalışmalar sonuç verdi.
     Devletin sunduğu teşviklerden yararlanan yatırımcılar, Afyonkarahisarda kurdukları otellerle sağlık turizminin kapılarını açtı. Afyonkarahisar Valiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Belediyesi desteğiyle ivme kazanan yatırımlarla kent, adeta şifa arayanların tatil yurdu haline dönüştü.
    
     -Termal tesisler 12 ay boyunca hizmet veriyor-
    
     Afyonkarahisardaki 5 yıldızlı bir otelin Genel Müdürü olan Ümit Uysal, AA muhabirine, sağlık turizmine olan ihtiyaca cevap vermek için otel bünyesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi açtıklarını kaydetti.
     Kentte fizik tedavi ve kaplıca suyu ile yapılan tedavilerin geri dönüşümlerinin sevindirici olduğunu ifade eden Uysal, şöyle konuştu:
     Afyonkarahisar, hamam turizminden kaplıca turizmine, şimdilerde ise sağlık turizmine geçti. Rahatsızlığı üst seviyelere çıkmış kişiler ve felçli hastalardan aldığımız sonuçlar inanılmaz düzeyde. Zafer Havalimanı ile yurt dışı potansiyel çok daha artacak. Avrupa ülkelerinden Türkiyeye şifa için gelen hasta grupları ve sigorta şirketlerinin ilgisi çok farklı noktalarda. Afyonkarahisar, yeni yatırımlar da çok hızlandı. Termal tesisler 12 ay boyunca hizmet veriyor.
    
     -Sağlık turizminin herkese anlatılması gerekiyor-
    
     Kentteki bir başka 5 yıldızlı termal otelin Yönetim Kurulu Başkanı Mert Oruç ise Zafer Havalimanının hizmete başlamasıyla yurt dışına açılmaya hazır olduklarını bildirdi.
     Afyonkarahisarın sağlık turizmi konusunda yurt dışındaki tanıtımlarının artırılması gerektiğini anlatan Oruç, Afyonkarahisarda otel varlığı da arttı. Yurt dışından müşteri istiyorsak, Afyonkarahisarı tanıtmamız gerekiyor. Sağlık turizminin herkese anlatılması gerekiyor dedi.
     Oruç, Afyonkarahisarda üniversite tarafından da bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin açıldığını anımsatarak, bu merkezin de kente çok büyük katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kaplıcadan, sağlık turizmine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER