Kar yağdı, esnafın yüzü güldü

Kar yağdı, esnafın yüzü güldü -Bolu Dağında etkili olan kar yağışının oluşturduğu manzarayı görmeye gelenler, çevredeki dinlenme tesislerinin ekonomisine katkı sağlıyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


DÜZCE (A.A) - Bolu Dağında etkili olan kar, ulaşımda zaman zaman aksamalara neden olurken, beyazla örtülü güzel manzarayı görmeye gelenler, çevredeki dinlenme tesislerinin ekonomisine katkı sağlıyor.
     Bolu Dağı D-100 karayolu Düzce kesiminde hizmet veren çok sayıda dinlenme tesisi, kar yağışının başlamasıyla hareketlenmeye başladı.
     Kar yağışının oluşturduğu manzarayı görmek için Boluya gelenler ve dinlenmek için bekleyen sürücüler, yol kenarlarındaki dinlenme tesislerinin bütçesine de katkıda bulunuyor.
     Tesis sahibi Mustafa Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazın bitmesini hiç istemediklerini ancak kış aylarında da bölgenin hareketlendiğini söyledi.
    
     -Kar bizim için bir avantaj-
    
     Bolu Dağı D-100 karayolunda seyahat edenlerin genellikle İstanbuldan geldiğini anlatan Keleş, Oralar kar yağışının az olduğu yerler. Bolu Dağında kar çok yağar gibi bir algı var. Gerçekten de öyledir. Bu yüzden buradan geçenler çok kar görmek için de tercih ediyorlar ifadelerini kullandı.
     Keleş, karın kendileri için bir avantaj olduğunu belirterek, Bir metre kar yağmış, her yer bembeyaz, çam ağaçları... Bu harika bir şey. Bırakın yemek yemeyi, bunu görmek için bile buradan geçilebilir şeklinde konuştu.
     Bolu Dağının her yıl karlar altında kaldığına dikkati çeken Keleş, esnaf olarak hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.
    
     -Bolu dağı et-mangal konusunda marka-
    
     Keleş, Bolu Dağının et-mangal konusunda marka olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Bolu Dağı dediğinizde aklınıza gelen ilk şey et-mangaldır. Tabi kar yağarken daha da bir güzel oluyor. Bir tarafta soba yanıyor, bir tarafta kar yağıyor, bir tarafta da et pişiyor. Bu harika bir şey. Vatandaşlarımız, Bolu Dağında kar var, oradan geçmeyelim demesinler. Bu yol her zaman açık. Müşterilerimize kar yağdı diye özellikle Bolu Dağını tercih etmelerini, sobanın yanında kuzu eti veya köfte yemelerini tavsiye ediyoruz.
     Tesis sahibi İlhan Piroğlu ise vatandaşların Bolu Dağını özellikle hafta sonları tercih ettiklerini vurguladı.
     Bolu Abant ve Kartalkayaya ziyaretlerin çok olduğuna dikkati çeken Piroğlu, Bu seyahat esnasında da bizim işlerimiz çok iyi oluyor. Hafta sonu kar yağdığı zaman Bolu Dağının cazibesi daha da fazla artıyor dedi.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kar yağdı, esnafın yüzü güldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER