Karabükte girişimcilere sertifikaları verildi

Karabükte girişimcilere sertifikaları verildi


KARABÜK (A.A) - Karabükte 2012 yılı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında eğitimlerini tamamlayan girişimcilere sertifikaları verildi.
     Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) Girişimcilik Destek Programı kapsamında, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile KOSGEB Karabük Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği eğitimin sertifika töreninde konuşan Karabük Valisi İzzettin Küçük, insanların karşılarına çıkan fırsatları kaçırmaması gerektiğini söyledi.
     Bugün karşısına çıkan fırsatları değerlendirmek isteyen 250 girişimciye sertifika vereceklerini belirten Küçük, şunları kaydetti:
     Bu sertifika töreninde beni en çok mutlu eden bayanların çokluğu oldu. Girişimcilerin bayan olması bizleri daha çok sevindiriyor. Karabük sürekli büyüme ve yükselme içinde. Bizler de bunun farkına varmalıyız. Bu, insanlar için bir fırsattır. Karabük Batı Karadenizin geçiş yolu üzerinde. Enerji hatlarının üzerinde. Bu nedenle çok büyük bir lojistik merkezi de oluşturulmakta. Bunların hepsi bir fırsattır bizler için. Eskiden iş kurmak isteyen girişimciler annelerinden, babalarından, akrabalarından para dilenirdi. Yalvar yakar para alıp sermaye yaparlardı. Şimdi devletimiz girişimcilere para veriyor. İşte buradaki girişimcilere 100 bin lira yardım yapıyor. Bunun 30 bin lirası hibe, geri kalanı 4 yıl vadeli. Faiz yok. Bu eğitim programı için kimin emeği geçti ise teşekkür ediyorum.
     KTSO Başkanı Pehlivan Baylan da Karabükte bir takım oyunu oynadıklarını ve bu takım sayesinde sürekli büyüme ve gelişme içinde olduklarını ifade etti.
     Bugün sertifikalarını alan kursiyerlerin iş yeri açacaklarını ve istihdam sağlayacaklarını belirten Baylan, şöyle dedi:
     Daha önce girişimci eğitimi tamamlayıp sertifikalarını alan 42 kişi iş yeri açtı. Karabükte bugün sertifikalarını alacaklarla birlikte toplam 320 girişimci sertifika almış olacak. Yani 320 iş yeri açılacak. Bu iş yerleri istihdam sağlayacak. Bu çok önemli bir gelişme ilimiz için. KARDEMİR, Karabük Üniversitesi ve turizm sayesinde hızla büyüyoruz.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Karabükte girişimcilere sertifikaları verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER