Karabük Milli Eğitim Müdürü Gürpınar:

Karabük Milli Eğitim Müdürü Gürpınar: -12 yıllık zorunlu eğitimle ilgili ilimizde şuan itibarıyla fazla bir sorun yok


KARABÜK (A.A) - Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, 12 yıllık zorunlu eğitimle ilgili ilimizde şuan itibarıyla fazla bir sorun yok dedi.
     Gürpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıllık zorunlu eğitim döneminde ilde ilkokul ve ortaokulları belirledikten sonra bakanlığın talimatı doğrultusunda kademeli geçiş yapılacağını söyledi.
     Geçiş sırasında ilköğretim 5. sınıf öğretmenleriyle ilgili bir düzenlemenin de yapılacağını anlatan Gürpınar, şunları kaydetti:
     5. sınıflar ortaokul olduğu için okulların 5. sınıf öğretmenlerimizden açığa çıkanlar oldu. Şuan bu durumdan il ve ilçelerimiz dahil toplam 62 sınıf öğretmenimiz norm fazlası durumunda görünüyor. Okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerimizle toplantı yaptık. Amacımız kimseye zarar vermemek, bu sözümüzün hala arkasındayız. Amacımız öğretmenlerimizi rahatsız etmeden onlara şube sağlamak. Yeni başlayan öğrencilerle birlikte yeni derslikler, yeni şubeler açmak suretiyle bu 62 öğretmenimizi değerlendirmek istiyoruz. Bütün bu çalışmalardan sonra yine de açıkta kalan norm fazlası öğretmenlerimiz olursa onları da bakanlığımıza bildirerek ihtiyacımız olan diğer okullarda değerlendireceğiz. 12 yıllık zorunlu eğitimle ilgili ilimizde şuan itibarıyla fazla bir sorun yok.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Karabük Milli Eğitim Müdürü Gürpınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER