Karaman Valisi Murat Kocadan Engelliler haftası

Karaman Valisi Murat Kocadan Engelliler haftası mesajı


KARAMAN (A.A) - Karaman Valisi Murat Koca içinde bulunduğumu Engelliler haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
     Koca, mesajında insanların engelli olmalarının çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmasıyla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini belirtti.
     Onların yaşamdan zevk almalarının, geleceğe güvenle bakabilmelerinin ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşların işbirliği içinde olması gerektiğini ifade eden Koca, şunları kaydetti:
     "Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Kendi kültürel ve değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik, dayanışma değerleri de bunu öngörmektedir. Engellilerimizin, yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri, kendilerine uygun işlerde istihdam edilebilmeleri, dışlanmadan diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmeleri çok önemlidir. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için, temel ihtiyaçları giderilmeli, toplumla bütünleşebilmeleri sağlanmalıdır."
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karaman Valisi Murat Kocadan Engelliler haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER