Karanlık dünyası protez gözle aydınlandı

Karanlık dünyası protez gözle aydınlandı -13 yaşında yakalandığı iltihaplı romatizma hastalığı nedeniyle tek gözünü kaybeden, diğer gözünü kaybetmemek için yaklaşık 8 yıldır karanlıkta yaşamak zorunda kalan Musa Gök, protez gözle


ANTALYA (A.A) - Hatice Özdemir - Antalyada 13 yaşında yakalandığı iltihaplı romatizma hastalığı nedeniyle tek gözünü kaybeden, iltihabın yayılma riski nedeniyle diğer gözünü kaybetmemek için yaklaşık 8 yıldır karanlıkta yaşamak zorunda kalan Musa Gökün dünyası protez gözle aydınlandı.
     Aksu ilçesinde 13 yaşında yakalandığı iltihaplı romatizma hastalığı nedeniyle koltuk değnekleri ile yürüyebilen, aynı hastalık nedeniyle sağ gözünün görme yetisini kaybeden, gözünün güneşli ortamda aşırı derecede sulanması, ağrı vermesi ve diğer gözünü kaybetme riski nedeniyle hayatını karanlık bir odada geçiren 29 yaşındaki Musa Gökün hayatı, AA muhabirinin yaptığı haberle değişti.
     AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sol gözünü kaybetmemesi için ameliyat olması gereken Musa Göke sahip çıktı.
     Yaklaşık 1,5 ay önce Antalya Dünya Göz Hastanesinde tedavi edilen Gök, iltihabın diğer gözüne de sıçramaması için ameliyat olarak iltihaplı olan sağ gözü tamamen alındı. İstanbul Dünya Göz Hastanesinde ise aynı gözüne protez göz takılan Gök, hem sol gözünü kaybetmekten hem de yaklaşık 8 yıldır mahkum olduğu karanlık dünyasından kurtuldu.
     Protez gözle göremeyen, ama ağrıları olmadığı için rahatlıkla dışarı çıkabilen Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatının tamamen değiştiğini söyledi. 2004 yılından bu yana karanlık bir dünyada yaşadığını anlatan Gök, Daha önce güneşe bakamıyordum, aydınlık bir ortama çıkamıyordum. Hemen gözüm kızarıyor ve ağrıyordu. Tedavi edilmezse diğer gözümü de kaybedecektim. Ama bana sahip çıktılar. Ameliyat oldum, iltihaplı gözden kurtuldum. Protez gözle göremiyorum, ama diğer gözümle güneşe çıkabiliyorum. Etrafımda yaşananları, doğayı görebiliyorum dedi.
     İstanbuldan cumartesi günü geldiğini, 8 yıl aradan sonra ilk defa mahallesini gezdiğini belirten Gök, çevresindeki değişiklikleri fark ettiğini, hatta mahallesinin hızlı bir şekilde değişmesinden dolayı çok şaşırdığını kaydetti.
     Ameliyat olduktan sonra kapıdan dışarıya ilk adımını attığında çok değişik bir duygu yaşadığını ifade eden Gök, Hayatımda böyle bir duygu yaşamadım, tarif edilemeyen bir şeyler hissettim. Çok mutlu oldum. Ağrısız, sancısız dışarıya çıkabilmenin keyfini yaşadım diye konuştu.
     Antalyayı da gezmek istediğini dile getiren Gök, sahil kentinde yaşadığını, ama ayak ve gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle uzun süre sahile inmediğini bildirdi. Bir kaç gün içinde sahile gitmek istediğini söyleyen Gök, hayallerinden birisinin arkadaşlarıyla ağrısız bir şekilde gezmek olduğunu belirtti.
     İltihaplı romatizma hastalığı nedeniyle koltuk değnekleri ile yürüyebilen Gökün diğer bir isteği de ayaklarından tedavi görüp, tamamen sağlığına kavuşmak.
     Artık evliliği de düşündüğünü kaydeden Musa Gök, rahatsızlığı nedeniyle bugüne kadar yuva kurmayı hiç düşünmediğini, ama en kısa zamanda uygun bir eş bulduğunda evlenme teklifi edeceğini ifade etti.
    
     -Gök ailesi de mutlu-
    
     Anne Arife Gök ise oğlunun dışarıya çıkabilmesinden, rahatça görebilmesinden dolayı çok mutlu. Oğlunu sağlığına kavuşturanlara teşekkür eden Arife Gök, oğluna sahip çıktığı için AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samaniye teşekkür etti. Oğlunun ağrılarından dolayı sürekli annecim kurtar beni diye ağladığını anlatan anne Gök, Şimdi ise ağrıları kesildi, yüzü gülüyor, dışarıya çıkabiliyor. Şükürler olsun. Bir de ayakları iyileşirse dünyalar bizim olacak dedi.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Karanlık dünyası protez gözle aydınlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER