Karikatürist Memecan:

Karikatürist Memecan: -"Çizmek için kabiliyet gerekmiyor, sadece çok çizmek gerekiyor"


ÇANKIRI (A.A) - Karikatürist Salih Memecan, "Çizmek için kabiliyet gerekmiyor, sadece çok çizmek gerekiyor" dedi.
     Memecan, Çankırı Belediyesi ile Türk Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çankırı Şubesi tarafından Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen söyleşide yaptığı konuşmada, kekeme olduğu için içine kapanık bir çocukluk geçirdiğini belirterek, bu nedenle anlatmak istediği birçok şeyi yazarak anlattığını söyledi.
     Karikatürist olmak isteyenlere bol çizim yapmalarını tavsiye eden Memecan, "Çizmek için kabiliyet falan gerekmiyor, sadece çok çizmek gerekiyor. Ayrıca şunu da bilin, güzel çizmek diye bir şey yok, rahat çizmek diye bir şey var. Onun için ne düşünüyorsanız, ne hissediyorsanız çizin" dedi.
     Memecan, iyi bir karikatüristin olaylara farklı bakabilmesi gerektiğini vurgulayarak, herkesin gördüğü bir şeyi yapmanın ilginç ve komik olmayacağını belirtti.
     Bilgi birikiminin karikatürist olma yolunda önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Memecan, "Karikatürü doğru yapmak çok önemlidir. Çünkü yanlış bir şey yaparsanız insanlar sizin yaptıklarınızla ilgilenmezler. Onun için çalışkan olmak ve başarılı olmak gerçekten önemli. Öğrencilik hayatımda çok çalışkan bir öğrenciydim. Sizlere de tavsiyem, derslerinize çok çalışın ve ödevlerinizi her zaman yapın" ifadelerini kullandı.
     Memecan, konuşmasının ardından "Sizinkiler Sürpriz" isimli kitabını imzaladı.
     Söyleşiye Belediye Başkanı İrfan Dinç, TDED Edebiyat Derneği Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Karikatürist Memecan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER