Karlıovadaki mayın patlaması

Karlıovadaki mayın patlaması -Kalkınma Bakanı Yılmaz: Bunlar tabi hiç bir zaman bizim sabrımızı, kararlılığımızı, doğru yolda yürüttüğümüz politikalarımızı değiştirecek hadiseler değildir -Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar: Kanlar


ELAZIĞ (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingölün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıya ilişkin, Bunlar tabi hiç bir zaman bizim sabrımızı, kararlılığımızı, doğru yolda yürüttüğümüz politikalarımızı değiştirecek hadiseler değildir dedi.
     Bakan Yılmaz ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırı sonrası şehit ve yaralıları ziyaret etmek üzere Bingöle gitmek için Ankaradan uçakla Elazığa geldi.
     Elazığ Havaalanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, sabah saatlerinde Karlıova karayolu üzerinde Hacılar köyü yakınlarında mayın patlaması sonucu 8 polisin şehit olduğunu bildirdi.
     Şehitlere Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Yılmaz, şunları kaydetti:
     Bunlar tabi hiç bir zaman bizim sabrımızı, kararlılığımızı, doğru yolda yürüttüğümüz politikalarımızı değiştirecek hadiseler değildir. Terör, ne yaparsa yapsın, ne yöntemi kullanırsa kullansın, Türkiye Cumhuriyeti bildiği doğru yolda yürümeye devam edecek. İnşallah, hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklar. Tabi çok üzüntülüyüz.
     Yılmaz, menfur saldırıyı Konyadaki toplantı sırasında aldığını ve programlarını iptal ederek, Bingöle doğru yola çıktığını belirterek, Özellikle yaralılarımızı ziyaret etmek istiyoruz. Yarın da zannediyorum şehitlerimizi memleketlerine göndereceğiz. Başımız sağolsun. Fazla söylenecek bir söz yok dedi.
     Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise Sayın Bakanımız gerekli açıklamayı yaptı. Teşkilatımızın ve milletimizin başı sağ olsun. Allah, şehitlerimizin ailelerine sabır versin. Devlet olarak biz gereğini yapacağız. Kanları yerde kalmayacak. Klasik bir laf gibi ama hepiniz bunu göreceksiniz. Arkadaşlarımızın kanları yerde kalmayacak.
     Bakan Yılmaz ve Kılıçlar daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğüne ait helikopterle Bingöle hareket etti.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa / Önder Felek
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Karlıovadaki mayın patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER