Karsta Afgan mülteciler Türkçe öğreniyor

Karsta Afgan mülteciler Türkçe öğreniyor -Sarıkamış ilçesinde yaşayan Afgan mültecilere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Türkçe kursu veriliyor


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesinde sığınmacı olarak kalan Afgan mültecilere Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Türkçe kursu veriliyor.
     Kursa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne ait Osman Yüce Kayak Tesislerine 3 ay önce yerleştirilen 400 Afgan mülteciden 28i katılıyor.
     Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaşamaya başlayan Afganlı mültecilerin sağlık, barınma ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından kimlik işlemlerinin tamamlandığını söyledi.
     Ermiş, Afgan misafirlerinin ilçede bulundukları süre içerisinde kendilerini ifade edebilme, alışveriş ve diğer ihtiyaçlarını karışlayabilmeleri amacıyla Osman Kayak Yüce Tesislerinin otel kısmında Türkçe kursu açtıklarını belirtti.
     Kursun 100 saatten oluştuğunu ifade eden Ermiş,Kurs haftada 10 saat olmak üzere 10 hafta sürecek. Bu kursun devamında kursiyerler gelişim durumları göz önünde bulundurularak Türkçe okuma-yazma kurslarına devam edecek. Özellikle okuma-yazma çağındaki çocukların Türkçeyi öğrendikten sonra önümüzdeki yıl okullara kayıtları gerçekleştirilecek diye konuştu.
     Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Melik Gül de açtıkları kursa 14 kadın, 14 erkek olmak üzere 28 kursiyerin katıldığını belirterek, Afganistandan ülkemizin şefkatine sığınmış olan bu insanlara yardımcı olmak amacıyla Türkçe kursu açtık. İnşallah asgari ihtiyaçlarını karşılamak için Türkçe öğretmeyi hedefliyoruz, bunu da başaracağız dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karsta Afgan mülteciler Türkçe öğreniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER