Kartepede Türk sanat müziği konseri verildi

Kartepede Türk sanat müziği konseri verildi


KOCAELİ (A.A) - Kartepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Türk sanat müziği konseri verildi.
     Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konserde kürdilihicazkar, muhayyer kürdi, acem kürdi, hicaz, hüzzam, uşşak, mahur, rast gibi çeşitli makamlarda 23 eser solo ve koro olarak seslendirildi.
     Konserin ardından konuşan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, göreve geldikleri günden beri Kartepe Belediyesinin yaptıkları sosyal ve kültürel hizmetlerle adını duyurduğunu belirterek, çocuk mehteran takımı, Türk halk müziği korosu ve çocuk korolarını kurduklarını söyledi.
     Kartepedeki kültür atağının farklı kulvarlarda da devam ettiğini vurgulayan Karabalık, yaptığımız sosyal ve kültürel hizmetlerle, sadece Kocaelinin değil bölgenin lokomotif ilçelerinden biri olduklarını kaydetti.
     Karabalık, müzikten tiyatroya, kültür gezilerinden yayla şenliklerine, kadın ve çocuk dergilerinden kültür buluşmalarına kadar sanatın, kültürün ve eğlencenin olduğu her yerde vatandaşlarla olmaya çalıştıklarını dile getirerek, Şef Aysel Demircan yönetimindeki koromuz kulaklarımızın pasını sildi. Koroda görev alan tüm ekibi tebrik ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kartepede Türk sanat müziği konseri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER