Kartepe Kaymakamlığından bilişim suçları semineri

Kartepe Kaymakamlığından bilişim suçları semineri


KOCAELİ (A.A) - Kartepe Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa düzenlediği İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları ve Bilişim Suçları konulu kursa katılanlara belgeleri, törenle verildi.
     Kartepe Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçedeki internet cafe işletmecilerinden oluşan 25 kursiyere katılım belgeleri, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Eşref Akbulut, İl Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli eğitmen komiser Mahmut Yıldırım ve polis memuru Alim Yücel tarafından verildi.
     Sertifika töreni öncesinde yaptığı konuşmada kursun, bilişim suçları ile ilgili, İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılarını bilinçlendirmeye yönelik verildiğini belirten Kaymakam Ünaldı, hangi durumlarda suç işlenildiği ve hangi konumlarda sorumluluğun sağlayıcılara ait olduğu, filtreleme, kafelerin yapısı gibi birçok konuda bilgilendirilme yapıldığını söyledi.
     Toplu kullanım yerlerinin fiziksel olarak uygun ve temiz olması gerektiğini vurgulayan Ünaldı, Kanunlar ve toplumun değer yargıları, o toplumu ayakta tutan ve yozlaşmasını engelleyen normlardır. Bu nedenle toplu kullanım alanları, bu konularda daha hassas olmalı dedi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kartepe Kaymakamlığından bilişim suçları semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER