Kaşta kaçak içki semineri verildi

Kaşta kaçak içki semineri verildi


ANTALYA (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Alkollü İçki Denetimleri Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından Kaş ilçesinde kaçak içki konulu seminer düzenlendi.
     Kaş Belediyesindeki seminerde konuşan Kaş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın, kaçak içki satan işletmelerin hem halkın sağlığı ile oynadıklarını hem de Türkiyenin imajına zarar verdiğini söyledi. Turizmcilerden kaçak içki satanları kendilerine bildirmelerini isteyen Aydın, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.
     Bakanlığın güvenilir gıda konusunda gelen talepleri karşılamak için 174 Alo Gıda Hattını hizmete açtığını anımsatan Adem Aydın, geçen yaz Kaşta kaçak içki konusunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirterek turizmcilere teşekkür etti.
     Gıda Denetçisi Türkan Arıtürk, yapılan düzenlemeyle usulüne uygun etiketlemeye verilen idari para cezasının artırıldığını kaydetti. Arıtürk, cezanın 2 bin 375 lira olduğunu, aynı suçun ikinci kez işlenmesi durumunda ise uygulanacak idari cezanın 11 bin 8875 lira olacağını anlattı.
     Gıda Denetçisi Murat Kara da eğlence yerlerinde alkol tüketen kişilerin, şişeleri yanlarında açtırmaları uyarısında bulundu. 2005 yılında Kınık Jandarma Komutanlığının düzenlediği bir baskında ele geçirilen kaçak şarap şişesini örnek gösteren Kara, şöyle konuştu:
     Ürünün kapak kodu ile boyun kodu birbirini tutmalıdır. Özellikle kapak kısmı mutlaka kontrol edilmeli, tutkalla yapıştırılıp yapıştırılmadığına, yıpranmış, darbeli olup olmadığına veya kapakta enjektör deliği olup olmadığına dikkat edilmelidir. Ayrıca alkollü içkilerin enerji içecekleri ile tüketilmemesi gerekmektedir. Aldığınız alkollü içeceklerin şişelerinin üzerinde mutlaka hologram bulunması konusuna dikkat edin.
     Toplantıya Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, İlçe Jandarma Komutanı Murat Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Cahit Sarı ile Kaş Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın da katıldı.
     (CAY-GÜÇ)
<< Önceki Haber Kaşta kaçak içki semineri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER