Kaş ve Kalkanda en güzel begonvilli

Kaş ve Kalkanda en güzel begonvilli evler seçildi


ANTALYA (A.A) - Kaş ilçesi ile Kalkan beldesinde Kaş-Kalkan Begonvilya Projesi kapsamında en güzel begonvili olan evler belirlendi.
     Kaş Kaymakamlığı tarafından nisan ayında başlatılan proje kapsamında Kaş ve Kalkanda en güzel begonvilli evleri belirlemek amacıyla Kaşta peyzaj mimarı Uğur Doğan Ünal başkanlığında 9 kişilik komisyon evlerde inceleme yaptı, 66 ev fotoğrafladı. Yapılan değerlendirme sonucunda Begonvilla 2012 olarak Okan Gözaçanın evi seçildi.
     Kalkanda ise Kalkan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Orman Duran başkanlığındaki 8 kişilik komisyon, 17 begonvilli ev arasından Timur Doğruyanın evini en güzel begonvilli ev olarak belirledi. Kaş ve Kalkanın Begonvilla 2012leri seçilen ev sahiplerine plaketleri verildi.
     Proje kapsamında Kaş Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve ortaöğretim okulları arasında Begonvil konulu resim ve fotoğraf yarışması da düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya ve Belediye Başkanı Abdullah Gültekin tarafından verildi.
     Kaymakam Kapankaya, Kaş ve Kalkanın turizmde dünya markası haline geldiğini belirterek, Kaş ve Kalkanda evleri begonvil çiçeği ile donatmak istiyoruz. Proje ile Kaş ve Kalkanda begonvil çiçeğini marka yapmak, konutlarımız, cadde ve sokaklarımıza güzellik katmak istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Acar
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kaş ve Kalkanda en güzel begonvilli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER