Kastamonu Valisi Bektaş:

Kastamonu Valisi Bektaş: -Kentsel dönüşümü başarırsak dünya şehri oluruz


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kentsel dönüşümü başarırsak dünya şehri oluruz dedi.
     Bektaş, Kastamonu İşadamları Derneği (KİAD) İnşaat Komisyonu tarafından, ildeki inşaat sektörü üyelerine yönelik olarak dernek binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerden kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar yapmalarını istedi.
     Kentsel dönüşümün sadece bir sokak veya caddede uygulanmaması gerektiğini ifade eden Bektaş, Kastamonuyu bir bütün olarak ele alacak şekilde kentsel dönüşüm düşünmeliyiz. Bunun için kaynaklarımızı kendimiz oluşturmalıyız. Kentsel dönüşümü başarırsak dünya şehri oluruz dedi.
     Bektaş, Kastamonunun geleceğinden umutlu olduğunun altını çizerek, bu yüzden gece gündüz çalıştıklarını belirtti.
     İlmiği kendine, çuvaldızı başkasına batıracaksın atasözünü hatırlatan Vali Bektaş, şunları kaydetti:
     Kastamonuda böyle kendine iğne batırma ihtiyacı var. Kimse kusura bakmasın. Kastamonu çok şanslar yakaladı. 1959da Kastamonuda havaalanı açıldığında, Sinopta, Çorumda, Karabükte ne vardı- Bu şanslar kullanılamadı. Kabahati, birilerine yıkarak işin içinden çıkamayız. Burada ciddi bir kabahatimiz var. Kabul etmemiz lazım. Bunu bilip nasıl kurtulacağımızı öğrenmemiz lazım. Şehir onarmıyor, yardımcı olmuyor, şehir basit hesapların dışına çıkamıyor. Hatalarımızı tolere etmeyi başaramıyoruz. Şehir buna imkan vermiyor. Umudumuz genç nesil. Çünkü gezip görüyor. Nedendir bilmiyorum, şehir bir takım komplekslerinden kurtulamıyor. Toparlayamıyoruz.
     KİAD İnşaat Komisyonu Başkanı Bilgehen Çapraz da şehir olarak bir türlü başaramadıkları ortaklık olgusunu geliştirmenin gayreti ve çabası içinde olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Yaşar Kuru
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kastamonu Valisi Bektaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER