Katar halkı Suriye için seferber oldu

Katar halkı Suriye için seferber oldu -Ülkelerindeki olaylardan etkilenen Suriye halkına Katardan 45 milyon doların üzerinde sağlık ve gıda yardımında bulunuldu -Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife es-Sani önderliğinde başlatılan


ADANA (A.A) - Ali Güreli - Ülkelerindeki olaylardan etkilenen Suriye halkına Katardan 45 milyon doların üzerinde sağlık ve gıda yardımında bulunulduğu bildirildi.
     Katar RAF Kurumu yetkilisi Mohammed S. İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyedeki olayların birkaç gün sonra iki yılı geride bırakacağını söyledi. Suriyedeki vahşet olaylarını üzüntüyle izlediklerini belirten İbrahim, bunların en kısa sürede bitmesini ve Suriye halkının rahat nefes almasını diledi.
     Rabbimizden duamız, bu musibetin Suriye halkı üzerinden kaldırılmasıdır diyen İbrahim, şöyle konuştu:
     Bizler Suriye halkı için üzerimize düşeni yapmakla görevliyiz. Katarda faaliyet gösteren yardım kuruluşu olarak biz de Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife es-Sani önderliğinde başlatılan kampanyaya katkıda bulunan Katar halkının takdim ettiği yardımları, Suriyeli kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Bizler, olayların başladığı ilk günlerden bu yana Suriye halkının yanındayız ve onları destekliyoruz. Bu desteği, olayların biteceği son gününe kadar sürdüreceğiz. Umut ediyoruz ki, oradaki olaylar çok kısa zamanda biter. Olaylar bittikten sonra da, Allahın izniyle Suriyeyi yeniden imar etmeye çalışacağız.
    
     -Allah onu bildiği gibi yapsın-
    
     İbrahim, Suriye halkı için Katardan 45 milyon doların üzerinde sağlık ve gıda yardımında bulunulduğunu bildirdi.
     Yardım kalemlerinin İHH İnsani Yardım Vakfından gelen taleplere göre belirlendiğini anlatan İbrahim, Örneğin Adanadan 500 ton un gönderdik. Son birkaç gün içinde toplam 2 bin 500 ton un göndereceğiz. Yardımlar genel olarak sağlık ve gıda malzemelerinden oluşuyor. Bu yardımların Suriye halkı için yetersiz kalacağını biliyoruz ve bunun artması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yardımların yanı sıra Katar Kızılayının yaptığı program kapsamında yaralı ve hasta Suriyeliler için birçok doktor da Suriyeye giderek tıbbi müdahalelerde bulundu diye konuştu.
     İbrahim, Esedle ilgili olarak da Allah onu bildiği gibi yapsın. Onun için söylenecek başka bir şey yok dedi.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Katar halkı Suriye için seferber oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER