Kayak

Kayak -Bitliste düzenlenen 7. Doğu ve Güneydoğu Kış Spor Oyunları, Alp ve kuzey disiplini kayak yarışları ile sona erdi


BİTLİS (A.A) - Bitliste düzenlenen 7. Doğu ve Güneydoğu Kış Spor Oyunları, Alp ve kuzey disiplini kayak yarışları ile sona erdi.
     Çiftkaya Kayak Merkezi ile Bitlis-Tatvan karayolundaki El-Aman Hanı mevkisinde düzenlenen yarışlara, 14 ilden 188 sporcu, 100 antrenör ve yönetici katıldı.
     Üç gün süren yarışlarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Çift Kayak Merkezinde düzenlenen Alp disiplini yarışlarında Çocuk 1 Erkeklerde Erzurumdan Kerem Timur, Çocuk 1 Kızlarda Erzurumdan Sıla Kara, Çocuk 2 Erkeklerde Erzurumdan Mehmet Enes Limon, Çocuk 2 Kızlarda ise Erzurumdan Ece İs birinciliği elde etti.
     El-Aman Hanı mevkisinde yapılan kuzey disiplini dalında ise Çocuk Kızlarda Hakkariden Nazlıcan Düzce, Çocuk Erkeklerde Erzurumdan Orhan Zegerek, Yıldız Kızlarda Ağrıdan Zozan Malkoç, Yıldız Erkeklerde Adem Bartan birinciliği elde etti.
     Çiftkaya Kayak Merkezinde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
     Yarışlar sonucunda genel klasmanda il bazında birinciliği Erzurum, ikinciliği Bingöl, üçüncülüğü ise Bitlis aldı. Madalya ve kupaların verilmesinin ardında sporcular memleketlerine uğurlandı.
     Ödül törenine katılmak için kente gelen AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, ödül töreninden önce bir süre kayak yaptı.
     Ödül törenine Bitlis Valisi Veysel Yurdakul da katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER