Kaynarcadan kısa kısa

Kaynarcadan kısa kısa -Belediye Başkanı Özel: -MARKA ve KOSGEB işbirliğiyle uygulamalı girişimcilik kursu düzenlenecek


SAKARYA (A.A) - Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle ilçede uygulamalı girişimcilik kursu düzenleneceğini söyledi.
     Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursa 30 kişinin katılacağını, başvuruların nisanda başlayacağını belirterek, programın amacının girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması olarak özetlenebileceğini kaydetti.
     Programı bitirenlerin uygulamalı girişimcilik eğitimi almış olacağını vurgulayan Özel, şunları dile getirdi:
     Kursu bitirenlerin ticaret, sanayi veya hizmet sektörü üzerine yapacakları projelerin kabul edilmesi durumunda İş Geliştirme Merkezi desteği ile karşılıksız araç gereç, malzeme yardımı almak imkanı da sağlanacak. Kurs tamamen ücretsiz olacak ve 70 saat sürecek.
     Yeni iş kuracak gençlerimiz için önemli bu fırsatın değerlendirilmesini dilerim. Nisanın sonlarına doğru başvuruları kabul etmeye başlayacağız.
    
     -Sapanca Gölü-
    
     Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Gölünden pompalanan suyun 29 Martta Kaynarcada çeşmelerden akacağını söyledi.
     Toçoğlu, Su ve Kanalizasyon İdaresinin (SASKİ) 6,5 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Kaynarca İsale Hattı ile Sapanca Gölünün suyunu ilçeye ulaştırdığını belirterek, Her zaman ifade ettiğimiz gibi SASKİ varsa su sorunu olmaz. 29 Mart Cuma günü 14.00de Kaynarcamıza Sapanca Gölünden su vermeye başlayacağız dedi.
    
     Muhabir: Sedat Balta / Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kaynarcadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER