Kayseride 7 milyon fidan toprakla buluşacak

Kayseride 7 milyon fidan toprakla buluşacak


KAYSERİ (A.A) - Kayseride bu yıl il genelinde 7500 hektar alana 7 milyon fidan dikileceği bildirildi.
     Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, Pınarbaşı ilçesinde Kaymakam Kamil Aksoy ve ilçe protokolünün katılımıyla Yukarı Karagöz, Aşağı Karagöz, Panlı, Alamescit ve Kömarmut köylerinde fidan dikim törenlerine katıldı.
     Kara, yaptığı konuşmada, Aşağı Karagöz için erozyon projesi hazırladıklarını, 385 hektar alana 230 bin fidan dikilmesinin hedeflendiğini ve bu hedefte sona gelindiğini söyledi.
     Pınarbaşıda bu sezon 1733 hektar alana 2 milyon fidan dikilmiş olacağını belirten Kara, şu bilgileri verdi:
     Kayseri genelinde ise toplam hedefimiz 7500 hektarda 7 milyon fidana ulaşmak. Karaçam, sarıçam, sedir, ardıç, mahlep, ceviz fidanı ile 4 ton meşe tohumu ekiyoruz. 10 ton badem tohumu ekeceğiz ve 28 ton da kalpelli sedir ekimi gerçekleştireceğiz. Özellikle ceviz ağaçlandırmalarına önem veriyoruz. Çünkü bu gelir getirici tür. Bu fidanları köylülere dağıtıyoruz ki, ileride gelir getirsin. Bu bölgelerin orman arazisi olması gerekiyor. Proje ekiplerimiz bölgeleri inceleyip ağaçlandırma rehabilitasyonuna uygun projeleri hazırladıktan sonra çalışmalara başlıyorlar. Projeye dayalı çalışıyoruz. Kayseri merkezde ve tüm ilçelerde de çalışma var.
    
     Muhabir: Murat Peker
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kayseride 7 milyon fidan toprakla buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER