Kayserideki cinayet davası

Kayserideki cinayet davası -Eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan emekli polis, 25 yıl hapisle cezalandırıldı


KAYSERİ (A.A) - Kayseride eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan emekli polis 25 yıl hapisle cezalandırıldı.
     Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Ö.T. (69), tutuksuz yargılanan oğlu U.T. (35) ile avukatları ve yakınları katıldı.
     Ö.T, savunmasında, eşi M.T ile hiç bir sorunu olmadığını, olaydan bir hafta önce tatilden geldiklerini söyledi.
     Tartıştığı oğlunun kendisine tokat atarak kapıdan dışarı ittiğini öne süren Ö.T, O sırada silah belimden düştü. Silahı görünce kapının ardında bulunan oğlumun ayağına doğru sıktım. 3 el ateş ettim. İlk kurşun eşimin ayağına isabet etmiş ve yere çökmüş. Bu nedenle diğer kurşunlarda vücuduna isabet etti dedi.
     U.T ise, Babam anneme tokat atmaya bile kıyamazdı. Ben onlara layık bir evlat olamadım. Benim yüzümden evde sürekli huzursuzluk çıkıyordu. Olay günü de sarhoştum ve babama vurdum. Babam normalde silah taşımaz. O gün de ben bir delilik yaparım diye silahı yanına almıştı dedi.
     Mahkeme heyeti, Ö.Tye Yakın akrabayı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ceza, sanığın duruşmadaki iyi halinden ve samimi itiraflarından dolayı 25 yıla indirildi.
     Babası Ö.Tye karşı Kasten yaralama suçundan tutuksuz yargılanan U.T. ise beraat etti.
    
     -Olay-
    
     Kayseride 18 Aralık 2012de Kocasinan ilçesi Barbaros Mahallesinde, Ö.T ile eşi M.T ve oğlu U.T. arasında tartışma çıkmış, tartışma sonrasında M.T, vücuduna isabet eden 2 kurşunla hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan Ö.T, beylik silahı ile karısını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kayserideki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER