Kayserinin şubat ayı ihracatı arttı

Kayserinin şubat ayı ihracatı arttı


KAYSERİ (A.A) - Kayserinin 2013 yılı Şubat ayı ihracat rakamları bir önceki aya göre yüzde 5,4 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,7 oranında artarak 141,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.
     Kayseri Sanayi Odasından (KAYSO) yapılan açıklamaya göre, Şubat ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ihracat rakamların pozitif ivmenin devam ettiğini ifade etti.
     Bu yıl Kayseri olarak ihracatta 2 milyar dolarlık bir hedef koyduklarını belirten Boydak, Bu rakamı da olağanüstü bir durum olmaz ise yakalayacağımız kanaatindeyim. Bu ay üyelerimiz tarafından 105 ülkeye ve 2 serbest bölgeye 141,9 milyon dolar ihracat gerçekleştirilmiştir dedi.
     İhracatta ilk üç sırayı, Irak, Almanya ve Libyanın aldığını ifade eden Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile elektrikli ev aletleri, mobilya ve tekstil olduğunu, Boyteks Tekstil AŞ, Boydak Dış Ticaret AŞ ve HES Hacılar AŞnin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.
     Mart ayı ile beraber ihracatta ivmenin daha yukarılara çıkmaya başlayacağını belirten Boydak, toplam 160 üye tarafından ihracat yapıldığını, ihracatçı firmaların sayısının artmasının da Kayseri adına sevindirici bir durum olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayserinin şubat ayı ihracatı arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER