Kayseriye ambulans takviyesi

Kayseriye ambulans takviyesi -Sağlık Bakanlığınca gönderilen tam donanımlı 6 ambulans, törenle hizmete girdi -Kayseri Valisi Yılmaz: "Bölgenin sağlık merkeziyiz. Bu sağlık merkezine yakışan donanım ve teknik altyapıya sahip olma


KAYSERİ (A.A) - Sağlık Bakanlığınca Kayseri İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen tam donanımlı 6 ambulans, törenle hizmete girdi.
     Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Bölgenin sağlık merkeziyiz. Bu sağlık merkezine yakışan donanım ve teknik altyapıya sahip olmamız lazım. Bu ve benzeri yatırımlarla beraber Kayseri, bölgenin tedavi merkezi haline gelmiştir. Yapılan her yatırım ve çalışma, halkın yaşam kalitesini artırmak, refah ve güvenliğini sağlamak için. Bunlar için de bizlerin gece gündüz çalışması gerekir. Bu milletin hak ettiği hizmettir" diye konuştu.
     AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise Türkiyeye 10 yıl önce bakıldığında hastasına sahip çıkamayan ülke konumunda olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     "Bugün Türkiye, vatandaşı nerede olursa olsun, hatta yurt dışında bile olsa sağlıkla ilgili en modern imkanları sunabiliyor. Uçak ambulanslarıyla, helikopter ambulanslarıyla, paletli ambulanslarıyla ve denizde gidebilen ambulanslarıyla hastasını alıp gideceği sağlık merkezine ulaştırıyor. Ulaşım çok rahat ve kısa bir sürede sağlanıyor. Bu hizmetlerimiz devam edecek. Ambulanslarımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."
     Konuşmaların ardından Yılmaz ve Öksüzkaya, ambulansların anahtarlarını şoförlere teslim etti.
     İl Sağlık Müdürlüğü Ambulans Servisi Başhekimliğine teslim edilen 6 ambulanstan biri 300 kilo ağırlığındaki hastaları taşıyabilme özelliğine sahip. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi için özel olarak dizayn edilmiş diğer bir ambulansta ise enkaz altından yaralı kurtarmak için gerekli ekipmanın yanında jeneratör ve gaz maskesi mevcut.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk / İsmail İçer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kayseriye ambulans takviyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER